Otomobil Ve huzurlarınızda dördüncü nesil CR-V

Ve huzurlarınızda dördüncü nesil CR-V

27.05.2013 - 00:19 | Son Güncellenme:

Satışa sunulduğu 1996’dan bu yana Türkiye’de başarılı bir satış grafiğine sahip olan Honda’nın SUV sınıfındaki temsilcisi CR-V, 4. nesliyle satışa sunuldu.

Ve huzurlarınızda dördüncü nesil CR-V

2.0 lt benzinli motor seçeneğine sahip yeni CR-V, 95 bin 700 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.
Tamamen yeni CR-V, ön tasarımıyla markanın yeni aile yüzüne uyum sağlarken, dikey olarak konumlandırılan arka stop lambaları, ilk nesilden (1995) bu yana süren bir geleneği sürdürüyor. Aracın yüksekliği ve iç hacimde herhangi bir küçülme yaşanmazken, boyu, bir önceki nesline göre 30 mm kısalmış. Bununla birlikte bagaj hacmi 147 lt artırılarak 589 lt’ye yükselmiş. Katlanabilen arka koltuklarla bu hacim 1.146 litreye çıkıyor.
CR-V’nin kaputunun altında, 3. nesil CR-V’de de kullanılan, ancak detaylı olarak elden geçirilen 2.0 lt benzinli motor ve 5 ileri otomatik şanzıman bulunuyor. Motorun 155 HP’lik gücü değişmezken, yakıt tüketimi, fabrika verilerine göre 100 km’de ortalama 7.7 lt’ye düşürülmüş. Bununla birlikte yeni CR-V’ye, daha ekonomik sürüş sağlayan “ECON” sistemi eklenmiş. Econ düğmesine basıldığında, sistem daha fazla yakıt tasarrufu için şanzıman, klima ve sabit hız kontrolünü ayarlayarak ekonomiyi artırıyor.