Otomobil Volkswagen, yeni bir dava ile karşı karşıya!

Volkswagen, yeni bir dava ile karşı karşıya!

06.02.2017 - 14:47 | Son Güncellenme:

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, emisyon skandalı sonrasında her geçen gün yeni bir dava ile karşı karşıya kalıyor. Volkswagen'e bu kez, yanlış tanıtım gerekçesiyle dava açıldı!

Volkswagen, yeni bir dava ile karşı karşıya

Otomobil endüstrisinin önemli isimlerinden Volkswagen, ABD'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan karbon emisyonu skandalı sonrasında yaşadığı sıkıntılı günleri atlatmak için çalışmalarına hızla devam ediyor.
Alman otomotiv devi skandalın izlerini silmek için çalışmalarına devam ediyor olsa da, her geçen gün yeni bir dava ile karşı karşıya kalıyor.

Haberin Devamı

Alman dağıtımcı, yanlış tanıtım gerekçesiyle dava açtı!

Almanya'nın en büyük deniz ürünleri dağıtım şirketlerinden birisi olan ve Volkswagen'den 500'e yakın araç kiralayan Deutsche See, araçların kiralama sırasında çevre dostu olarak tanıtıldığını ancak şirketin emisyon skandalı ile hile yaptığını belirterek Volkswagen'e dava açtı.

Çevre dostu olarak tanıtıldığı için tüm araç filosunu VW'den kiraladıklarını belirten Deutsche See yetkilileri, sözleşme kurallarına aykırı olan bu durum hakkında şikayetlerini mahkemeye bildirdiklerini duyurdu. Deutsche See tarafından Volkswagen'e açılan davanın, maddi boyutu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

Volkswagen, yeni bir dava ile karşı karşıya

Ancak, Alman medyasında yer alan haberlere göre davanın maddi boyutunun 12 milyon avro gibi bir büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Hali hazırda oldukça sıkıntılı günler geçiren Volkswagen'in bu davalar karşısında, ne tür adımlar atacağı bilinmiyor. Ancak, Alman otomotiv devi son dönemde özellikle ABD'deki araçlarını geri çağırmaya başladı.