Otomobil Volkswagen'in logosu değişiyor

Volkswagen'in logosu değişiyor

19.04.2018 - 18:37 | Son Güncellenme:

Volkswagen, en son 2012 yılında değiştirdiği logosunu tekrar değiştirecek. Volkswagen, planlarına markanın yeni bir kimliğe kavuşması için en etkili yolun logo değişiminden başlamak olduğunu söylüyor. Peki Volkswagen’in yeni sembolü ne olacak?

Volkswagenin logosu değişiyor

Volkswagen, son günlerde Volkswagen Atlas Tanoak aracıyla gündeme gelmişti. Bu kez markadan şaşırtıcı bir hamle geldi. Volkswagen logosunu 6 yıl aradan sonra tekrar değiştirme kararı aldı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde CEO değişikliğine giden şirket yeni planlar geliştirmeye başladı. Firma son yıllarda yaşanan 'Dizel Gate' sorunlarıyla büyük bir darbe aldı. Volkswagen bunlara rağmen üretim konusunda çok geniş bir hatta sahip ve milyonlarca sürücüsü olduğu için yeni bir Volkswagen sembolü üzerinde çalışması gerekiyordu.

Volkswagen, bu zamana kadar çıkardığı logolarını her zaman bir önce ki yılın tasarımına benzer bir şekilde tasarlıyordu. Fakat şu an ki yeni logo değişimi bugüne kadar olan değişimlerden farklı bir sebep içeriyor.

Günümüzde Tesla gibi sadece elektrikli araçlar gittikçe artıyor. Bu durum tüm otomobil sektörünü zorluyor. Eğer bu durumun önüne geçilmezse Tesla gibi firmalar Volkswagen gibi büyük firmaların yerini alabilir. Volkswagen elektrikli araç üretme konusunda zayıf kaldığı için bu üretime yönelik uzun vadeli bir plana yer verdi.

Haberin Devamı

Yeni planlarından biri markanın yeni bir Volkswagen sembolüne, kimliğine kavuşmasını sağlamak. Yeni bir Volkswagen sembolü için en etkili yol logo değişiminden başlamak oluyor. Bunun üzerine firma yeni elektrikli araçları için logusu değiştiriyor. Volkswagen Pazarlama Direktörü Jochen Sengpiehl'e göre gelecek yıldan itibaren elektrikli otomobillerde yeni Volkswagen logosu bulunacak.

Şu an için logo tasarım sürecinde görünüyor.