Otomobil Volvo Türkiye’de direksiyon el değiştirdi!

Volvo Türkiye’de direksiyon el değiştirdi!

21.07.2013 - 22:23 | Son Güncellenme:

Volvo Car Türkiye, tam anlamıyla bir değişiklik dönemine girdi. Nisan 2007’den bu yana Volvo Car Türkiye Genel Müdürü olan Torben Eckardt, koltuğunu Greg Maruszewski’ye devrederken, Volvo Car Türkiye de, yapısal anlamda değişiyor.

Volvo Türkiye’de direksiyon el değiştirdi

Şirket 2003’ten bu yana 18 ülkeyi kapsayan bir yapıdayken, artık sadece Türkiye’den sorumlu olacak. Buna bir de şirketin genel merkezini taşıyacağını eklersek, tam bir değişim...
Markanın Türkiye ve sorumlu olduğu bölgelerdeki satışlarını katlayarak geliştirmesinde büyük katkısı olan Torben Eckardt, Volvo Car Group’un İsveç Göteborg’taki merkezinde Latin Amerika bölgesinden sorumlu direktör olacak. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen veda toplantısında “Buradan ayrılmış olsam da, burada yaşadıklarımı herkese anlatıp, hatırlamaya devam edeceğim” diyen Eckardt, görevini, daha doğrusu “direksiyonu” Güney Afrikalı Greg Maruszewski’ye devretti. Maruszewski, son bir yıldır Orta ve Doğu Avrupa Merkezi’nin yanı sıra Portekiz, Yunanistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Moldova, Beyaz Rusya ve Ukrayna’nın aralarında bulunduğu 21 pazardan oluşan bir bölgenin başkanlığını yürütüyordu.

Sorumluluklar değişti
Geniş bir bölgenin sorumluluğunu yürüttükten sonra İstanbul’a gelen Maruszewski, bununla birlikte artık sadece Türkiye Genel Müdürü olacak, yani sadece Türkiye’den sorumlu olacak. Nitekim Volvo Car Türkiye de, artık 18 ülkeden sorumlu bir “hub” olmayacak. Volvo’nun yeni yapılanması çerçevesinde tüm bölge sorumlulukları, artık Göteborg’taki merkezde olacak. Bununla birlikte Volvo Car Türkiye’de bölgelerden sorumlu Türk çalışanlar, merkeze bağlı olarak görevlerini sürdürecek.
Maruszewski, yeni yapılanma sayesinde tamamen Türkiye’ye odaklanacaklarını söylerken, Türkiye pazarının Volvo nezdindeki öneminin çok büyük olduğunu belirtiyor. Nitekim Maruszewski Türkiye’nin, şirket açısından Çin, Rusya ve Hindistan gibi “önem arzeden” pazarlar arasında sayıldığını söylüyor.