Otomobil Yeni BMW 8 Serisi konsept resmi olarak tanıtıldı

Yeni BMW 8 Serisi konsept resmi olarak tanıtıldı

26.05.2017 - 09:39 | Son Güncellenme:

Bu hafta düzenlenen Villa d’Este klasik otomobil zarafet yarışmasında tanıtılan konsept BMW 8 Serisi, 2018'i iple çekmek için büyük bir sebep!

Yeni BMW 8 Serisi konsept resmi olarak tanıtıldı

Bu hafta düzenlenen Villa d’Este klasik otomobil zarafet yarışmasında tanıtılan konsept BMW 8 Serisi, efsaneleşmiş GT’nin yeni modeli hakkında ipuçları veriyor. Yeni 8 Serisi’nin seri üretim halinin 2018’de tanıtılmasıyla Bavyeralı markanın tarihindeki en önemli otomobillerden biri geri dönmüş olacak.

Haberin Devamı

8 Serisi yepyeni bir tasarıma sahip olacak

Tanıtılan konsepti incelediğimizde yeni 8’in markanın güncel ürün gamından tasarım anlamında büyük ölçüde ayrışacağını tahmin ediyoruz. Tabi ki fotoğraflarda gördüğünüz kadar sıradışı bir otomobil gelmeyecek: Muhtemelen devasa böbrekler küçülecek, keskin farlarsa daha normal bir hale bürünecek.

Yeni rengin adı “Barcelona Grey Liquid”

21 inç’lik özel üretim jantlara sahip konseptin rengi “Likit Barselona Grisi” olarak adlandırılmış. Konseptin dev hava kanalları, alçalan tavan çizgisi ve şık profili, bir BMW’den beklendiği üzere sportiflik ve lüksü harmanlamayı beceriyor. Kaslı çamurluk yapısı ve trapezoid şeklindeki egzozları da sportif görünüşü pekiştiren detaylar.
Karbon, alüminyum ve kristal

Haberin Devamı

Spor ve lüks hissiyat iç mekanda da devam ediyor: Deri kaplı koltukların arkası çıplak karbonfiber. Koyu Kahve ve Fyord Beyazı kombinasyonuna sahip Merino deri, cilalı alüminyum ve karbon detaylarla uyum içersinde görünüyor. İç mekandaki ‘premium’ hissiyata en büyük katkıysa iDrive butonunun üzerindeki Swarovski kristal.

Motorlar şimdilik belli değil

Arkadan itişli 8 Serisine nasıl bir motorun hayat vereceği henüz açıklanmadı ancak BMW ürün gamının en tepesine konumlanacak bu otomobile markanın en üstün motorlarından birini yerleştireceğine şüphe yok.