Otomobil Yeni Seat Toledo Türkiye’ye geldi

Yeni Seat Toledo Türkiye’ye geldi

30.06.2006 - 19:43 | Son Güncellenme:

Seat’ın geçenz yılın son aylarında tanıtılan yeni Toledo’su, Türkiye’de satılmaya başlandı.

Yeni Seat Toledo Türkiye’ye geldi

Yeni Seat Toledo Türkiye’ye geldi

İspanyol Seat’ın geçen yıl Madrid Motor Show’da 'konsept’ olarak tanıttıktan kısa süre sonra üretime soktuğu yeni Toledo’su, Türkiye’de satışa çıktı. Yeni Toledo, iki benzinli ve iki dizel motor seçeneğiyle ithal ediliyor.
Küçük adetlerde getirilerek bu ay içinde satışına başlanan yeni Toledo, nisan itibariyle atağa geçecek. Klasik sedan kalıplarından ve eski modelinden tamamen farklı bir tasarıma sahip yeni Toledo, Seat’ın son dönemdeki ses getiren aracı Altea ile tasarım (özellikle önden) ve donanım benzerlikleri yaşıyor. Arka bölümü ve boyutları ise, ona ayrı bir kimlik kazandırıyor.

Altea ile benzerlik
Birinci ve ikinci nesil Toledo’larda olduğu gibi “notchback" formunda olan araç, geniş yük bölümü ve iç mekanıyla dikkat çekiyor. İçeride Altea’dan alınma göstergeler, benzer bir orta konsol ve kumanda birimleri kullanılmış. Aracın içinde 30’dan fazla eşya koyma bölmesi var. 1.6 (102 HP) ve 2.0 FSI (150 HP) benzinli, 1.9 (105 HP) ve 2.0 TDI (140 HP) dizel motor seçenekleriyle satılan yeni Toledo’da, 2.0 litre motor seçeneklerinde 6 ileri manuel vites kutusu bulunuyor. Bununla birlikte 2.0 lt. benzinli versiyonda 6 ileri Tiptronic ve 2.0 lt. TDI dizelde de yine 6 ileri DSG otomatik vites kutuları isteğe bağlı olarak sunuluyor.
Ülkemize Referance (sadece 1.6’da) ve Stylance donanım paketleriyle getirilen yeni Toledo’nun, ayrıca bunlara ek olarak satın alınabilecek Sport paketi de bulunuyor. Tüm modellerinde altı hava yastığı, çift bölmeli bagaj, gözlük kabı, radyo-CD çalar, yükseklik ayarlı ve bel destekli sürücü+ön yolcu koltuğu, ABS, Çekiş Kontrol Sistemi (TCS), Aktif Sürüş Sistemi (DSR) ve klima standartlar arasında. İkinci nesil Toledo’nun satışı da Classic adıyla sürüyor. Bu modelin sadece 1.6 105 HP’lik motor seçeneği bulunuyor. (2005)