Otomobil Yerli otomobili üretecek şirket kuruldu!

Yerli otomobili üretecek şirket kuruldu!

29.06.2018 - 14:04 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin ilk yerli otomobili için çalışmalar devam ediyor. Son olarak yerli otomobili üretecek şirket için iş adamları bir araya geldi ve yerli otomobili üretecek şirket için kurumlar tamamlandı. İşte tüm detaylar...

Yerli otomobili üretecek şirket kuruldu

Türkiye'nin ilk yerli otomobili için büyük bir adım daha atıldı. Yerli otomobilini üretecek şirketin kuruluşu tamamlandı. Böylece yerli otomobil projesine ilişkin en büyük adımlardan birisi de atılmış oldu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Beş babayiğit” olarak tanımladığı şirketlerden birisi olan Vestel, konu hakkında resmi açıklama yaptı:

"Son yıllarda ülkenin gündeminde sıkça kendine yer bulan yerli araç üretimine ilişkin projede artık daha resmi gelişmeler yaşanan bir süreçteyiz. 20 milyon TL sermayeyle kurulan ve yerli otomobilin üretiminden sorumlu olacak şirketin %19 oranında pay ortağı olan Vestel, sermayenin 4’te 1’ini yatırdı. Kalan kısmın da 3 ay içinde ödeneceğine dair resmi bildirimde bulundu. Vestel’in toplam yatırımı süreç tamamlandığında 3 milyon 800 bin TL olacak. "

Vestel dışında şirketin ortaklarından olan Turkcell ve AG Anadolu Grubu da %19’arlık paylara sahip olacaklar.

Kurulan şirketten Kamu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklama şu şekilde:

Haberin Devamı

"2 Haziran 2018 tarihli açıklamamıza ilişkin olarak, Türkiye'nin Otomobili Projesi'nde temel olarak elektrikli binek otomobil üretmek ve bunu destekleyici faaliyetleri yürütmek amacıyla kurulmasına karar verilen ve Şirketimizin %19 oranında pay ile kurucu ortak olarak iştirak ettiği Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ'nin kuruluş ve tescil işlemleri tamamlanmıştır."

Böylece yerli otomobili üretecek şirketin adı da “Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ” olarak belirlenmiş oldu. Bundan sonraki süreçte otomobillerin markalama ve konumlandırma süreçleri önem teşkil ediyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilin aynı segmentteki rakiplerinden daha ucuz olacağını, ayrıca aracın gayri safi yurt içi hasılaya 50 milyar euro katkı yapacağını dile getirdi.