Otomobil Yöneticilerin gönlü hızlı ve klasiklerde

Yöneticilerin gönlü hızlı ve klasiklerde

02.11.2009 - 00:14 | Son Güncellenme:

Herkesin hayallerinde büyüttüğü bir otomobil, bir model vardır elbette. Türk otomotiv sektörünün önemli isimlerinin gönlünden geçenlerse yüksek performanslı ve klasik olmuş modeller

Yöneticilerin gönlü hızlı ve klasiklerde

Bir markayla uzun yıllar çalışmak ya da içindeki otomobil tutkusuyla görev yaptığı markanın bir modeline hayranlık duymak... Otomotiv sektörünün önemli firmalarını yönetenler için her ikisi de geçerli.
Türkiye’de otomotiv dünyasına yön veren yöneticilere baktığımızda veya sorduğumuzda, elbette aldığımız cevaplar genelde aynı olur. Zira tüm yöneticiler, görev yaptıkları, yönettikleri markanın modellerini saymaya özen gösterirler. Ancak öyle bile olsa, mutlaka ayrı tuttukları, hatta şahsi kullanımları için satın aldıkları özel bir model mutlaka vardır.

Performanslılar ilk sırada
Otomotiv profesyonellerinin en beğendikleri ve hatta kullandıkları modellere baktığımızda, genelde bunların üst düzey performansa sahip araçlar olduğu görülüyor. Nitekim GM Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, halen 2.8 lt motorlu bir Insignia kullanıyor. Ancak o, henüz Türkiye’ye getirilmeyen dört tekerlekten çekişli ve 325 HP gücündeki Insignia OPC’yi şimdiden gözüne kestirdiğini söylüyor. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız ise, fırsat buldukça BMW’nin 420 beygirlik M3’ünü kullanmayı tercih ediyor.
Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Kerem Güven ise genelde minivan tarzı bir araç kullansa da, Türkiye’de düzenlenen Porsche Cup yarışlarına aktif olarak katılanlardan. Temsa Otomotiv Direktörü Yusuf Soner ise hızlı temposuna ayak uyduran bir otomobili zevkle kullanıyor. O da, Mitsubishi’nin “performanslı köpekbalığı” olarak nitelenen ve gücü 300 beygire yaklaşan Evo X modelinin direksiyonuna geçmekten mutluluk duyuyor.

Klasik sevenler
Markayla uzun yıllar birarada olmak, o markanın tarihinde yer eden modellere duyulan hayranlığı körükleyebiliyor. Örneğin uzun yıllardır General Motors çatısı altında çalışan Özcan Keklik, gönlünden 1964-67 yılları arasında üretilmiş klasik bir Corvette Stingray geçiriyor.
Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu ise, Audi’nin 1980’li yıllarda ürettiği Quattro Coupe için benzer şeyleri düşündüğünü söyleyebiliriz. Tıpkı, Chrysler Jeep A.Ş. Genel Müdürü olan ve geçmişte yarışlara da katılan Uğur İrfanoğlu’nun, klasik bir Dodge Challenger veya Charger restore etme fikri gibi.
Ford Otosan Genel Müdürü Mike Flewitt ise klasik otomobilleri seven bir yönetici. O yüzden garajında 1964 model Lotus Elan bulunduğunu söylüyor. Aracın motorunun, Anadol’da kullanılan motorlarla benzer özellikler taşıdığını da belirtiyor.


Yöneticilerin favori modelleri

Yöneticilerin gönlü hızlı ve klasiklerde


Özcan Keklik/GM Insignia, Corvette Stingray
Eşref Biryıldız/Borusan Otomotiv BMW M3
Kerem Güven/Volkswagen Porche
Yusuf Soner/Temsa Mitsubishi Evo X
Mike Flewitt/Ford Otosan Lotus Elan
Uğur İrfanoğlu/Chrysler Dodge Challenger
Ali Bilaloğlu/Doğuş Otomotiv Quattro Coupe