Gündem Otomobiliyle dereye uçan hostesi kurtarma operasyonu

Otomobiliyle dereye uçan hostesi kurtarma operasyonu

18.11.2014 - 15:37 | Son Güncellenme:

.

Otomobiliyle dereye uçan hostesi kurtarma operasyonu

KÜÇÜKÇEKMECE’de otomobiliyle bariyerleri kırarak dereye düşen hostes, itfaiyenin operasyonuyla kurtarıldı. Olay yerine gelen sağlık ekibi, dere yatağına inmeyince çevredeki vatandaşlar tepki gösterdi. O sırada yaşananlar, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasına kaydedildi.

Haberin Devamı

Kaza, Küçükçekmece İstasyon Mahallesi’nde saat 09.00 sıralarında meydana geldi.

Türk Hava Yolları’nda hostes olarak çalışan Fatma Begüm Ulugüler, kullandığı otomobille Büyüknakkaş Deresi üzerindeki köprüye girerken direksiyon hakimiyetini kaybetti. Köprü korkuluklarına çarpan Ulugüler, otomobiliyle dereye düştü. Çok az miktarda su bulunan derede, betona çakılan Ulugüler, aracından dışarıya fırlayarak yaralandı. Genç kadına ilk müdahaleyi çevredeki şantiyelerde çalışan işçiler getirdikleri seyyar merdivenle dereye inerek yaptı.

DEREYE İNMEYEN SAĞLIK GÖREVLİLERİNE TEPKİ

Olay yerine ilk olarak polis ekipleri gitti. Ardından gelen sağlık ekipleri müdahale etmek için itfaiyenin gelmesini bekleyeceklerini söyleyerek aşağıdakilere boyunluk attı.

Haberin Devamı

Sağlık görevlilerinin bu davranışı çevrede toplananlardan tepki gördü. Tepkiler üzerine sağlık görevlileri, merdiveni kullanarak dereye indi. Burada yaralı kadına boyunluk takan görevliler ilk tıbbi müdahaleyi yaptı. Bir süre sonra olay yerine ulaşan itfaiye ekibi, kadının dereden çıkarılması için çalışma başlattı. İlk olarak kadının çıkarılacağı noktadaki demir korkuluklar kesildi. Daha sonra aşağıda sedyeye iple bağlanan yaralı kadın, görevlilerin yardımıyla yukarıya çıkarıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan hostes Fatma Begüm Ulugüler’in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Kazayı işyerinden gören Serkan Güvendir, aracın köprüye dönerken önce yavaşladığını daha sonra biranda hızlanarak korkulukları kırıp dereye düştüğünü söyledi.

Polisin olay yerindeki incelemesini tamamlamasının ardından, deredeki otomobil vinç yardımıyla çıkarıldı.