Ege Otomobillerin yerini tay taylar alacak

Otomobillerin yerini tay taylar alacak

21.09.2017 - 06:08 | Son Güncellenme:

İzmir’de Plevne Bulvarı, Dünya Otomobilsiz Kent Günü için yarın araç trafiğine kapatılacak. Çeşitli sanat etkinliklerinin düzenleneceği programda, 2-5 yaş arası çocukların tay tay bisiklet yarışı nefes kesecek!

Otomobillerin yerini tay taylar alacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘Dünya Otomobilsiz Kent Günü’ için yarın Plevne Bulvarı’nı araç trafiğine kapatacak. Büyükşehir Belediyesi, ‘Çevreye duyarlı sürdürülebilir ulaşım türlerinin benimsenmesi ile yaşanabilir ve sağlıklı kentlerin oluşturulması’ hedefiyle düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası’nda ‘Otomobilsiz Kent Günü’nü kutlayacak.

Yarın saat 11’den itibaren araç trafiğine kapatılacak Alsancak Plevne Bulvarı, çeşitli sanat etkinliklerine sahne olacak, miniklerin gözdesi tay tay bisikleti yarışı da yapılacak.

Gürültüden uzak

İzmir’in en hareketli güzergâhlarından olan bulvar, yaşayacağı bu ‘trafiksiz’ günde araç gürültüsü yerine melodiler ve çocuk sesleriyle dolacak. Konserlerin verileceği, mini tiyatro ve dans gösterilerinin yapılacağı etkinlikte sokak sergileri de düzenlenecek. Trafikten arınmış bulvarda sokak oyunları oynanacak, İzmirli bisikletlilerle buluşma ve söyleşinin yanı sıra bisiklet defilesi ve akrobasisi gibi etkinlikler düzenlenecek. Alana kurulan çocuk oyun parkları, yoga eğitimi, pandomim gösterileri, canlı heykel performansları, minikler kadar anne-babaların da büyük ilgisini çekecek.

Kent, daha iyi tanınacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılından bu yana sürdürdüğü, İzmirlilerin yaşadıkları şehri daha iyi tanıması, doğal ve tarihi zenginlikleri görmesi için düzenlediği ücretsiz kent turları’Güz Etabı’ yarın başlıyor. Günübirlik gezilerini kapsayan program “Homeros Vadisi”, “İzmir Doğal Yaşam Parkı” ve “İzmir Tarih Turu” olmak üzere üç farklı etapta yapılıyor. Program kapsamında Kadifekale, Aziz Vukolos Kilisesi, Emniyet Oteli (Mola), Hatuniye Meydanı ve Dönertaş Sebili, Emir Sultan Türbesi, Tasarım Atölyesi, Agora, Kemeraltı Havra Sokağı geziliyor. 18 Kasım’a kadar düzenlenecek turlara katılmak isteyenler www.izmir.bel.tr adresi üzerinden online rezervasyon yaptırabilecek.