Otomobil Otomotatik pilotlu yeni NİSSAN QASHQAİ görüntülendi

Otomotatik pilotlu yeni NİSSAN QASHQAİ görüntülendi

26.01.2017 - 14:58 | Son Güncellenme:

Nissan yeni “Piloted Drive” otonom teknolojisini 2017 yılı içinde çıkartacak. Sistem Qashqai modeli ile gelecek.

Otomotatik pilotlu yeni NİSSAN QASHQAİ görüntülendi

Nissan popüler Qashqai crossover modelini bu yıl güncelleyecek, güncellemeyle birlikte modele yeni teknoloji ve asistan sistemler eklenecek. Otomobilin resmi tanıtımından önce casus fotoğrafları internete sızdı. Modeldeki değişiklikler hala kamuflajın altında gizlense de ön ve arka tamponlarda, lambalarda ve ızgaralarda ufak tefek değişiklikler olacağı biliniyor. Otomobilin yeni görünümü geçen yıl Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Qashqai Premium konseptinden alınacak. Güncellemenin bir parçası olarak, Nissan yöneticileri “Piloted Drive” yarı otonom sürüş teknolojisine de yer verileceğini onayladılar. İngiltere’de üretilen Qashqai, Piloted Drive sisteminin 1.0 versiyonuna sahip olacak. Otomobilin görünümü ve kabin teknolojileri de revize edilecek. Sistem otoyollarda yoğun trafikte otomobilin yönetimini tamamen alabilecek.

Firmanın ürün stratejisi yöneticisi Richard Candler yeni otonom sürüş sistemini şöyle açıklıyor: “Sistem direksiyonu, freni ve gazı yönetebiliyor. Otonom sürüş özellikle dur-kalk trafikte ve otoyollarda fayda sağlıyor”. Candler ayrıca sistemin uygun bir fiyata sahip olacağını, daha sonra Micra ve Juke modellerinde de sunulacağını, ileride hava yastığı ya da emniyet kemeri gibi otomobillerin çok yaygın ve vazgeçilmez bir parçası olacağını belirtiyor.

Şimdilik Piloted Drive 1.0 Tesla’nın sistemi gibi sürücüsüz şerit değiştirmeye imkan vermiyor. Öte yandan, Nissan önümüzdeki dört yıl içinde şerit kontrolü fonksiyonunu da sisteme ekleyecek.

Ford’un yeni Vignale modellerine benzer şekilde, Nissan Premium Concept Qashqai de karbon fiber eklentiler, 20 inç alaşım jantlar ve yeni ön panjur tasarımı gibi lüks stil detaylarına sahip olacak.

Candler teknoloji ve lüks özellikler sayesinde Premium konseptiyle BMW ve Audi’den müşterileri Qashqai’ye çektiklerini ifade ediyor.

Firmanın başkan yardımcısı Colin Lawther’in açıklamaları ise şöyle: “Şu anda Qashqai otomobillerin yüzde ellisi en üst donanım seviyesi otomobiller. Müşterilerin yarısı en üst versiyon olan Tekna’yı satın alıyor ve buna da bazı kişiselleştirme özellikleri ekliyor. Hala doyum noktasına ulaşılmadı, bu ekstra özellikleri ve üst donanım seviyelerini tercih edebilecek yeni alıcılar var”.