Gündem Otopark cinayeti göre göre geldi

Otopark cinayeti göre göre geldi

11.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

21 yaşındaki Mehmet Karagöz’ün polisin önünde vurulduğu Ulus Rüzgârlı Sokak’ta otoparkçılar hakkında avukat Öztoprak’ın şikâyette bulunduğu ortaya çıktı. Öztoprak dilekçesinde insanların yaşamının tehlikede olduğunu belirtmesine rağmen önlem alınmadı

Otopark cinayeti göre göre geldi

Ulus Rüzgârlı Sokak’ta otopark işletmecisi olduğu iddia edilen bir kişinin, 21 yaşındaki Mehmet Karagöz’ü polisin önünde vurarak öldürmesinden üç hafta önce aynı yerdeki otoparkçılarla tartışan avukat Mehmet Öztoprak’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne otoparkçılarla ilgili şikâyet dilekçesi verdiği ortaya çıktı. Dilekçede, otopark görevlilerinin saldırgan tavırlarıyla ilgili acilen bir önlem alınmaması halinde masum insanların yaralanacağı hatta hayatlarını kaybedeceği uyarısında bulunuldu.

Haberin Devamı

Belediye uyarıldı

19 Haziran’da Rüzgârlı Sokak’a aracı ile gelen Öztoprak’tan otopark görevlisi ücreti istedi. Öztoprak’ın ilk 15 dakikanın ücretsiz olduğunu belirtmesine rağmen ısrarcı tavrını sürdüren otopark görevlisi ile Öztoprak arasında tartışma yaşandı. Olay sonrası bölgeye tekrar gelen ve çevre esnafından otoparkçılarla ilgili sıkıntıları dinleyen Öztoprak, bunun üzerine Mavi Masa’ya şikayette bulundu.

Otopark görevlilerinin tehditkâr bir şekilde konuştuğunu ve çevrenin huzurunu bozduğunu belirtilen dilekçede otopark görevlileri ile ilgili acilen tedbir alınarak bu kişilerin bölgeden uzaklaştırılması istendi. Aksi takdirde bu kişilerin saldırıları sonucunda masum insanların yaralanacağı hatta hayatlarını dahi kaybedebileceği yönünde uyarılarda bulunuldu.

Haberin Devamı

Savcılığa gidecek

Öztoprak, Rüzgârlı Sokak’ta meydana gelecek olaylarla ilgili yaptığı şikâyet dilekçesini saklayacağını, burada bir olay meydana gelmesi halinde bu dilekçesini ilgili savcılığa ve ya polise vereceğini belirtti.

Öztoprak, Milliyet’e yaptığı açıklamada, yaşanabilecekleri 3 hafta öncesinden gördüğünü, yetkilileri uyardığını söyledi. Olayla ilgili dava dosyası açıldığında savcıya konuyla ilgili yaptığı şikâyet dilekçesini sunacağını söyledi. 19 Haziran’da verilen dilekçeyle ilgili Mavi Masa’nın internet sitesinde başvuru durumu bölümünde hâlâ, “üzerinde çalışılıyor” yazması ise dikkati çekti.

Esnaf: Hesabı sorulur

Bölge esnafı 2 günlük yas ilan ederek kepenk kapatırken gazetelere cinayeti kınayan ilanlar verildi. Dün bazı esnaf olay sonrası bölgeden çekilen otoparkçıların geri gelmemesi için nöbet tuttu. Rüzgârlı esnafı, otoparkçıların yeniden çalışmasına asla izin vermeyeceklerini belirterek, “21 yaşında bir gence kıydılar geri gelirlerse hesabı sorulur” dedi.

Büyükşehir Belediyesi ise önceki günkü toplantısında yeni caddeler için ihaleye çıkılması kararı verirken, kent merkezindeki otopark alanlarını belediyeye bağlı ANFA’nın işletmesi kararı aldı.

Toprağa verildi

Karagöz’ün cenazesi ise Çankırı’nın Orta ilçesinde toprağa verildi. Hasan Tanık Camii’nde düzenlenen cenaze törenine, Orta Kaymakamı Zafer Yiğit, AK Parti Çankırı milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, Karagöz’ün yakınları, Ankara’dan gelen esnaf ve köy halkı katıldı.