Gündem Otostop yaparken yakalandı

Otostop yaparken yakalandı

22.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tatil yapıp ayrıldığı otele helikopterle gelip saldırıda bulunan darbeci askerlerden biri otostop yaparken yakalandı. Denizci üsteğmenin saldırıya katıldığını kabul ettiği öğrenildi

Otostop yaparken yakalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a saldırı düzenlemek amacıyla Muğla’nın Marmaris ilçesine gelen ve çatışmada iki polisi şehit ederek kaçan darbeci askerlerden sualtı taarruz (SAT) komandosu Deniz Üsteğmen Ali Sarıbey, ihbar üzerine bölgeye hareket eden güvenlik güçlerince dün 01.30’da otostop yaparken yakalandı.

Üzerinde şort ve gömlek bulunan bu kişinin, arananlardan biri olduğu belirlenip emniyete götürüldü.

Teslim oldu

Sarıbey’in olaydan sonra dün akşama kadar dağlık bölgede kaldığı, bir köyden sivil kıyafet çalarak üzerine değiştirdiği anlaşıldı. Kıyafetlerini değiştirdikten sonra güvende olduğunu düşünüp otostop yapmak üzere Marmaris’te karayoluna indiği belirlendi. Bu sırada devriye gezen polis ekiplerinin durdurduğu üsteğmen Sarıbey’in çatışmaya girmeden, elini kaldırıp teslim olduğu öğrenildi.

Kabul etti

Üzerinden beylik tabancası çıkan denizci üsteğmenin SAT komandosu olduğunu söylediği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı oteldeki saldırıya katıldığını kabul ettiği belirtildi. Ancak operasyonu Cumhurbaşkanı’na yaptıklarından haberdar olmadıklarını, bunu sonradan öğrendiğini öne sürdüğü ifade edildi.

Haberin Devamı

Tek tek kimlik kontrolü var

Otostop yaparken yakalandı

Sarıbey’in, Ula’da güvenlik güçlerinin yaptığı yol kontrolünde yakalanmasının ardından, Muğla-Denizli karayolu, Menteşe ilçesi Yılanlı ve Göktepe kırsal mahallelerindeki ormanlık arazide de arama çalışmaları yoğunlaştırıldı. Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri kent giriş ve çıkışlarında bütün araçları tek tek arıyor, kimlik kontrolü yapıyor.

Kıyafet çalmışlar

Marmaris’e bağlı turistik Armutalan Mahallesi’ndeki ormanlık alana bitişik bir apartman dairesinden erkek kıyafetleri ve havlular dün 05.00’te çalındı. Sabah iş dönüşü evine geldiği sırada hırsızlığı gerçekleştiren üç kişiyi gören, ellerindeki eşyaların da kendisine ait olduğunu anlayan bar işletmecisi 28 yaşındaki Serkan Atiker, polisi arayarak durumu bildirdi. Darbeci askerlerin yakalanması için bölgede olan 15 kişilik özel harekat timi ve polis ekipleri de olay yerine geldi. Atiker ile görüşen polis, aranan darbeci askerlerin fotoğrafını gösterdi. Atiker, bir kişiyi teşhis etti. Şüphelilerin yakalanması için bölgede arama çalışması başlatıldı.

‘Bir saat çatıştılar’

Bölgedeki bir otelin çalışanı Gurur Can, kaldıkları otelin yanındaki araziye 3 helikopterin indiğini, daha sonra askerlerin gelmeye başladığını belirterek, “Polisler siper almıştı, çatışma bir saat kadar devam etti” diye konuştu. Bölgedeki bir otelde tatil yapan Savaş Karataş da “Askerler helikopterden indikten sonra marketin önüne geldiler. Sonra da dağılarak Cumhurbaşkanı’nın kaldığı otele girdiler. Yoğun çatışmalar olmaya başladı. ‘İmdat yardım edin şehit var’ diye bir ses duydum” dedi.