Teknoloji Outlook.com neden daha iyi?

Outlook.com neden daha iyi?

02.08.2012 - 11:15 | Son Güncellenme:

Microsoft'un Gmail'e rakip olarak sunduğu sürpriz e-posta hizmetinin en güçlü 5 özelliği, içeride!

Outlook.com neden daha iyi

Microsoft, web tabanlı yeni e-posta hizmeti Outlook.com'u hizmete henüz açtı. Duyurulmasının ilk 6 saatinde 1 milyon yeni üye toplamayı başaran Outlook.com, Microsoft'un Gmail'e rakip olarak ortaya çıkardığı bir ürün ve bizce Windows 8'deki Mail uygulamasından oldukça iyi.

Haberin Devamı

Outlook.com'a direkt olarak üye olmanız veya Hotmail hesabınızı Outlook'a yükseltmeniz mümkün. Bu arada, Outlook.com'u kullanırken POP3 ayarlarını nasıl yapacağınızı bulamadıysanız, bu yazımızın işinize yarayacağını düşünüyoruz. Peki Outlook.com'u Windows 8 ile beraber gelen Mail uygulamasından daha iyi yapan, en güçlü özellikleri hangileri?

E-posta kuralları oluşturmak mümkün

E-posta yönetiminde en önemli işlerden bir tanesi, e-postaları otomatik olarak farklı klasörlere ayırmaktır. Windows 8'in Mail uygulaması bu işi yapamazken Outlook.com'da filtreler oluşturarak iş postalarınızı ve kişisel e-postalarınızı rahatlıkla ayırabilirsiniz.


E-posta klasörleri oluşturabilirsiniz

E-posta klasörleri oluşturabilirsiniz

Windows 8 Mail uygulmasında en temel işlevlerden biri olan yeni klasör oluşturma işlevi size sunulmuyor. Ancak bunu Outlook.com'da yapmanız adeta çocuk oyuncağı.

Haberin Devamı

Mesajları iç içe gösterebilirsiniz

Windows 8 Mail'de uzun bir görüşmeyi takip etmek kafanızı fazlasıyla karıştırabilir, çünkü ilgili mesajlar toplu olarak gösterilmiyor. Outlook.com'da ise Outlook'un masaüstü sürümünde olduğu gibi mesajları iç içe gruplamanız mümkün.

Outlook.com neden daha iyi

E-postaları cevaplamak için daha çok seçeneğiniz var

Outlook.com'da gelen e-postalarınızda "Eylemler" düğmesine bastığınızda, size e-postanız ile yapabileceğiz çok sayıda işlem sunuluyor. Bunlar arasında mesajı cevaplamak, silmek, istenmeyen olarak işaretlemek, aynı gönderenden gelen tüm e-postaları silmek, mesajı yazdırmak, kaynak kodunu görüntülemek ve fazlası var. Windows 8 Mail'de bir e-posta üzerinde gerçekleştirebileceğiniz eylem sayısı ise oldukça kısıtlı.

Özelleştirilmesi çok daha mümkün

Bir web hizmetinden çok e-posta istemcisi gibi çalışan Outlook.com'un görünümünü ve işleyişini farklı şekillerde değiştirmeniz mümkün. Örneğin yazıtiplerini, imzanızı, gizlilik ayarlarınızı ve çok daha fazlasını kolaylıkla kendinize göre değiştirebilirsiniz. Windows 8 Mail'de ise bu ayarların çoğu bulunmuyor.

Resimlerle: En iyi ve ücretsiz 40 Microsoft yazılımı!