Ege Ovacık Tarım Şenliği, iki yakayı bir araya getirdi

Ovacık Tarım Şenliği, iki yakayı bir araya getirdi

25.09.2017 - 05:08 | Son Güncellenme:

3. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği, Sakız Adası ile Çeşme’yi birleştirdi. Belediye Başkanı Dalgıç, “El ele vererek değerlerimize sahip çıkalım” dedi

Ovacık Tarım Şenliği, iki yakayı bir araya getirdi

Çeşme Belediyesi’nin ‘9 Durak, 9 Deneyim Projesi’ kapsamında yer alan ‘3. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği’, Yunanistan’ın Sakız Adası’nın Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis başkanlığındaki heyetin de katılımıyla Ovacık Mahallesi’nde yapıldı. İki gün süren şenlikte, üreticiler kendi ürettikleri ürünleri satışa sunma olanağı da buldu.

‘Değerlere sahip çıkmalıyız’

Açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “Ülkemizdeki yanlış üretim politikalarıyla birlikte maalesef kendi ürün değerlerimizi kaybediyoruz. Sadece Ovacık’taki kavunumuzu değil, sadece Ovacık’ta üretilen beyaz soğanı değil, sadece bölgemize haz olan Sakız koyunumuzu değil, bu bölgenin anasonundan tutun, bütün endemik bitkilerini, ne yazık ki yanlış üretim politikaları, yanlış pazarlamalarla birlikte kaybediyoruz. Hep beraber has değerlere sahip çıkmalıyız” dedi.

Karalis: Sakız’a bekliyoruz

Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis, şenliğe ikinci kez katıldığını belirtti, “Aramızda iyi ve samimi ilişkiler kuruldu. Sizleri Sakız Adası’nda misafir etmekten büyük mutluluk duyacağız. Şenliğin, bu bölgenin gelişmesinde önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Sakız Belediye Başkanımız Manolis Vournous’un, tüm Çeşmelilere sevgi ve selamlarını iletiyorum” dedi. Şenlikte davul zurna eşliğinde Çeşme Sarı Zeybek Halk Oyunları ekibi ve Sakız Adası’ndan gelen halk oyunları ekibi gösteri sundu. 27 kavunun yarıştığı En İyi Kavun Yarışması’nda da dereceye girenler belirlendi. Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu 119 puan alan Zekiye Şen birinci oldu. Şenliğe katılanlara ÇEŞTUR tarafından Ovacık tarhanası, kelle peyniri ve Ovacık ev ekmeği ikram edildi.