Gündem Özal kabri başında anıldı

Özal kabri başında anıldı

18.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal için vefatının 22. yıldönümü nedeniyle Topkapı’da bulunan Anıt Mezar’da bulunan kabri başında anma töreni düzenlendi.

Özal kabri başında anıldı

Törene, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Özal’ın eşi Semra Özal, oğulları Ahmet Özal ve Efe Özal’ın yanı sıra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Enis Berberoğlu da katıldı.
Tören, Kasırga’nın Özal’ın kabrine çelenk konması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören sona erdi. Törenin ardından Semra Özal, Ahmet Özal ve Efe Özal taziyeleri kabul etti. Taziyelerin ardından Özal’ın kabir başında dua okundu. Törenin ardından vatandaşların Özal’ın mezarı başında dua ettiği görüldü. Ayrıca anıt mezar girişinde lokum ve gül suyu dağıtıldı.

Haberin Devamı

Davutoğlu da ziyaret etti
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 22. ölüm yıldönümü nedeniyle 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kabrini ziyaret etti. Özal’ın anıt mezarına gelerek çiçek bırakan Fener Rum Patriği Bartholomeos ile karşılaşan Davutoğlu, bir süre sohbet etti.