Erzurum Ozanlardan Şehit Ve Gazilere Vefa

Ozanlardan Şehit Ve Gazilere Vefa

14.01.2018 - 17:33 | Son Güncellenme:

.

Ozanlardan Şehit Ve Gazilere Vefa

ERZURUM (AA) - Oltulu Aşık Mevlüt İhsani Kültürünü Yaşatma Derneğince hazırlanan Ozanların Dilinden Şehit ve Gazilerimiz Projesi kapsamında tanıtım etkinliği düzenlendi.

Haberin Devamı

Oltu Kaymakamlığı Toplum Merkezinde düzenlenen Ozanların Dilinden Şehit ve Gazilerimiz Projesi tanıtım etkinliğinin açılışında, şehit ve gaziler için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Aşık İhsani Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Musa Çalışkan, etkinlikte yaptığı konuşmada, 2009'dan bu yana aşıklık geleneğini yaşatmak için çeşitli faaliyetler yaptıklarını, bu projeyle de kültürün devamına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Proje Koordinatörü Temel Vural da İçişleri Bakanlığınca sağlanan mali destekle uygulamaya koydukları proje ile aşıklık geleneğini yaşatırken toplumda aynı zamanda şehitlik, gazilik, vatan, millet, bayrak, hürriyet, istiklal, milli birlik noktasında farkındalık yaratmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Aşıklar Sıtkı Eminoğlu, Mevlüt Merdoğlu, Kâmil Çalışkan ve Sinan Öztürk’ün değişleriyle renk kattığı etkinlikte, katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Etkinliğe, Oltu Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Coşkun, AK Parti Oltu İlçe Başkanı Eftal Gülcü de katıldı.