İstanbul ÖZBEK: "MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR"

ÖZBEK: "MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR"

23.09.2015 - 15:02 | Son Güncellenme:

.

ÖZBEK: MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yönetime karşı son günlerdeki eleştirilere ilişkin, "Meyve veren ağaç taşlanır. Yapısı sağlam olan Galatasaray için çalışıyoruz" dedi.
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Türk Telekom Arena’da basın mensuplarıyla bir araya gelerek sarı-kırmızılı takımdaki son durum ve yapılacak olan projeler hakkında açıklamalarda bulundu.
"MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR"
Meyve veren ağacın taşlandığını vurgulayan Özbek, "Yapısı sağlam olan Galatasaray için çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde seçim periyotlarında hiç çıkmamış isimler başkan adaylığına soyunabilir. Galatasaray artık cazibe merkezi haline geliyor. Biz de yeni adaylar çıkmasını isteriz" şeklinde konuştu.
"HAMZA HOCA SEZONA İYİ BAŞLAMADI"
Geçmişte 44 kişilik kadro olduğunu belirten başkan Özbek, "Yarısı da tribünlerde oturuyordu. 25 kişilik kadroyu etkin kullanmak lazım. Performansımızı devre arasına kadar göreceğiz. Hamza hoca sezona iyi başlamadı netice itibariyle ama bu takım geçen sene de böyleydi. Çok başarılı olacağına inanıyorum bu takımın. Takım şu an alışma sürecinde. Oyuncular takıma yeni adapte oluyorlar. Yeni bir takım kurduk. Taraftarımızın sabırsızlığını anlıyorum fakat başarılı bir takım olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
"OBAMA’NIN BİLE HATALARI VAR"
Yöneticilerin de hata yapabileceğini söyleyen Dursun Özbek, "Obama’nın bile hataları vardır. Geçmişte icraatlar yaptık eğrisiyle doğrusuyla. Sırf bu hataların başkanın üzerine yıkılmasını doğru bulmuyorum. Elbette eksiklerimiz vardır, herkes hata yapabilir ama biz bu işlerden ders alıyoruz" diye konuştu.
"LİGDEKİ EN ŞEFFAF TAKIM GALATASARAY"
Ligdeki en şefaf takımın Galatasaray olduğunu belirten Özbek, Mehmet Özbek konusunda da açıklamalarda bulundu. Mehmet Özbek’in başarılı bir iş adamı ve Galatasaray üyesi olduğunu vurgulayan Özbek, diğer yönetimdeki kişilerin sorulmaması, sadece Mehmet Özbek’in sorulmasını eleştirdi. Dursun Özbek, "Refik Arkan da danışmanım, İskender Baydar da danışmanım. Bunlar neden sorulmuyor" dedi.
Mehmet Özbek ise bu durumu, "Çiftlik var Florya’da çiftlik" diyerek eleştirdi.
"17 MİLYON DOLAR ARTIYA ÇIKTIK"
Finansal Fair-Play hakkında da konuşan Dursun Özbek, en büyük handikapın son üç yılda gerçekleşen transferler olduğunun altını çizdi. Özbek, bu transferlerde kur farkı olarak ödenen paraların, faiz oranları gibi olumsuzlukların, Finansal Fair-Play konusunda görüşmelere katılacak sarı-kırmızılı heyetin ikna etmeye çalışmada kullanacağını belirtti. Özbek, UEFA’dan süre isteyeceklerini, önlerinde sağlam bir fatura olduğunu ve UEFA’nın istediği çizgiye kulübü getirmeye çalıştıklarını dile getirerek, şirketlerine nasıl sahip çıkıyorlarsa kulübe de o şekilde sahip çıktıklarını vurguladı. Özbek ayrıca bu sene 17 milyon Dolar artıya çıktıklarını da sözlerine eklerken, futbol direktörü Cenk Ergün de heyetin önümüzdeki hafta UEFA yetkilileri ile görüşeceğini ifade etti.
"SİNAN KAÇIRIRSA NE OLUR DEMEK YERİNE, SİNAN 5 GOL ATAR DEMEK LAZIM"
Burak Yılmaz’ın Trabzonspor maçında sakatlanmasından sonra, golcü oyuncu sıkıntısı yaşayan Galatasaray’da, forvet mevkisine transfer yapılmamasının bir pişmanlık oluşturup oluşturmadığının sorulması üzerine ise Dursun Özbek, "Elimizde Sinan Gümüş gibi bir oyuncu var. Çok iyi ve yetenekli bir oyuncu. Sinan goller kaçırırsa ne olur demek yerine, Sinan 5 gol atar demek lazım. Bu mevkide Sinan Gümüş gibi Umut Bulut, Podolski gibi oyuncularımız da mevcut" cevabını verdi.
"ÜLKE GENELİNDE OLAN OLAYLAR SPONSORLUĞU ETKİLEDİ"
Forma sponsorluğu konusunda da açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, bir kaç firma ile görüştüklerini, anlaşma aşamasına geldiklerini ancak ülkede yaşanan terör olayları ve kur farklarının artmasının bu anlaşmayı engellediğini söyledi. Göğüs reklam geliri konusunda bu sezon aldıkları sponsorluklarla gelirlerin geçen seneden geri olmadığının altını çizen başkan Özbek, sponsorluk konusunda 2 hafta içinde neticeye varacaklarını belirtti.
"PODOLSKI BALTAYI, BURAK MAKİNELİ TÜFEĞİ ALDI"
Podolski ve Burak arasında yaşandığı iddia edilen tartışmalar konusunda da açıklamalarda bulunan ve yazılan haberleri eleştiren Özbek, "Podolski baltayı aldı, Burak makineli tüfeği aldı. Orantısız bir durum vardı. Siz asıl onu yazmadınız" diye konuştu.
"AFRİKA, AVRUPA’YA OYUNCU GÖNDEREN BİR FUTBOLCU FABRİKASI"
Uzak Doğu pazarı ile ilgili bir projelerinin olmadığını belirten Özbek, "Türk hava Yolları (THY) ile Afrika’da konuştuğumuz futbol okulları konusunda bir proje başlattık. Biliyorsunuz ki Afrika, Avrupa oyuncu gönderen bir futbolcu fabrikası. Buradaki ülkelerden Avrupa’ya çok iyi oyuncular transfer ediliyor" ifadelerini kullandı.
"KULÜP OLARAK MİLLİ TAKIM GÖREVLERİNE AÇIĞIZ"
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın eleştirilerde bulunduğu Galatasaray ve A Milli Basketbol Takımı’nın Başantrenörü Ergin Ataman konusunda da düşüncelerini dile getiren başkan Özbek, Ataman’ın çok iyi bir Galatasaraylı olduğunu, federasyondan görev gelmesi durumunda kulüp olarak her zaman bu görevlere açık olduklarını belirtti.
"ASTANA MAÇI BİZİM İÇİN KIRILMA NOKTASI"
Astana maçının kendileri için kırılma noktası olduğunu belirten Özbek, "Bu maçı çantada keklik olarak görmüyoruz. Çok önemli bir ekip. Hiç bilmediğimiz bir lig. Uzak olması, saat farkı ve zemin bu maçı daha da zor hale getiriyor. Ben oyuncularıma güveniyorum" dedi.
ERGÜN: "SNEIJDER İLE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE SÖZLEŞME İMZALAYACAĞIZ"
Sneijder’in sözleşme uzatma konusu ile ilgili açıklama yapan Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün ise, "Sneijder ile önümüzdeki günlerde sözleşme imzalayacağız. Ufak bir iki pürüz kaldı. 2 yıllık bir sözleşme planımız var" diye konuştu.