Erzurum Özbek Öğrenci Birliği'nce Mir Ali Şir Nevâyi İle Zahîrüddin Muhammed Babür Anıldı

Özbek Öğrenci Birliği'nce Mir Ali Şir Nevâyi İle Zahîrüddin Muhammed Babür Anıldı

15.02.2018 - 16:15 | Son Güncellenme:

.

Özbek Öğrenci Birliğince Mir Ali Şir Nevâyi İle Zahîrüddin Muhammed Babür Anıldı

Özbek Öğrenci Birliği Erzurum Temsilciliği Mir Ali Şir Nevâyi ile Zahîrüddin Muhammed Babür’ü andı.
Türkiye’deki Özbek öğrenciler, Mir Ali Şir NEVÂYİ ile Zahîrüddin Muhammed Babür’ün doğum yıldönümü münasebetiyle Samsun, Ankara, İstanbul, Sakarya, Kastamonu ve Erzurum’da anma programı düzenlediler. Erzurum’daki program Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’nun (UDEF) destekleri ile gerçekleşti.
Söz konusu program, Afrin şehitleri başta olmak üzere bütün şehitlerimiz ve Kazakistan’da Ocak ayında vuku bulan trafik kazasında hayatını kaybeden Özbek kardeşlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilâveti ile başladı.
Özbek Öğrenci Birliği Erzurum Temsilcisi Rahmetullah Muhammet Haşim, “Geçtiğimiz ay Özbekistan’ın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Konsolosluğu öncülüğünde Özbek Öğrenci Birliği kuruldu. Ben de bu birliğin kararı doğrultusunda Erzurum temsilcisi olarak göreve başladım.” diyerek söze başladı. Rahmetullah Muhammet Haşim, ülkesi hakkında bilgi verdikten sonra Özbekistan ile Türkiye arasında vizenin kalktığını belirtti ve “Türkiye’deki kardeşlerimizi Özbekistan’a davet ediyoruz.” dedi.
Atatürk Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Baydemir, Babür’ü yine aynı bölümün öğretim üyesi Doç .Dr. Recai Kızıltunç da Ali Şir Nevâyiyi anlattı. Daha sonra Özbek öğrenciler tarafından şiirler okundu. Program, dombıra icracısı Semih İpek ve Yusuf Turan tarafından dombıra eşliğinde icra edilen Özbek musikisi ile son buldu.