The Others Özdağ: Kıbrıs konusunda endişe içindeyiz

Özdağ: Kıbrıs konusunda endişe içindeyiz

29.12.2016 - 10:47 | Son Güncellenme:

Ankara'da basın toplantısı düzenleyem Özdağ, "Akıncı, Kıbrıs'ın bir Helen ve Rum adası olması sürecinin önünü açıyor" iddiasında bulundu

Özdağ: Kıbrıs konusunda endişe içindeyiz

Özdağ: Kıbrıs konusunda endişe içindeyiz

Haberin Devamı

ANKARA AA
Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dışındaki tüm muhattaplarının adaya ilişkin yürütülen görüşmeler nedeniyle endişe içinde olduklarını söyledi. Özdağ, "görüşmelerin Kıbrıs'taki Türk toplumunun tasfiyesinin önünü açan ve KKTC'nin varlığını tehdit eden bir nitelik taşındığında hemfikir olduklarını" savundu. Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile de görüştüklerini anımsatan Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetinin Büyükelçi Kanbay'ın Kıbrıs konusundaki önerilerine değer vermesi gerektiğini kaydetti. Akıncı'nın da Türk ve Rum kesimi arasındaki görüşmelere ilişkin kapsamlı açıklamalarda bulunduğunu, "Rumların çatışma dönemleri dışında hiçbir sivil Türkü öldürmediğini" iddia ettiğini anlatan Özdağ şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Akıncı'nın pozisyonu

"Akıncı'nın pozisyonu; Kıbrıs'ta Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar değil Kıbrıslıların olduğu şeklindeki kabule dayanıyor ve bu çıkış noktası hatalı adımların beraberinde gelmesine neden olur. Türklerin azınlık, Rumların çoğunluk olduğu, Türklerin 1974'ten sonra hakettiklerinden fazlasını aldığını ve bundan dolayı bir şeyler alabilmek için toprak vermek, egemenlikten vazgeçmeleri gerektiğini düşünüyor. Böyle hareket edince Akıncı, Kıbrıs'ın bir Helen ve Rum adası olması sürecinin önünü açıyor."

'Tarih sizi yazsın'

"Akıncı'ya şunu söyledim; 'Siz Sayın Akıncı artık tarihi bir figürsünüz. Bundan bin sene sonra da Türk tarihi sizden bahsedecek. Tarihe iki şekilde geçebilirsiniz, devletini ve milletini satan bir hain, devletini ve milletini refaha, güvene ulaştıran devlet adamı. Bizim tercihimiz sizin ikinci şekilde tarihe geçmenizdir dedim. Dilerim öyle geçer. Akıncı'nın seçim kampanyası sırasında adaya kimler geldi. Kimler ev ev dolaşıp propaganda yaptı, hangi para kaynaklarını getirdi, bunların FETÖ ile ilişkileri nelerdir? Bunu, Cumhurbaşkanı ve Başbakan bir araştırma konusu yapsın."