Gündem Özel aracın benzini taksiden fazla tuttu

Özel aracın benzini taksiden fazla tuttu

17.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sayıştay’ın Milli Eğitim Bakanlığı raporunda dikkat çeken bir tespitte bulunuldu. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak taşrada görev yapan müfettişlerin taşıt olmayan yerlere özel araçlarıyla gittiklerinde ödenen masrafın taksi ücretinden fazla olduğu belirlendi.

Özel aracın benzini taksiden fazla tuttu

Müfettişlerin, özel araçlarını kullandıkları veya günlük araç kiralayarak gittikleri yerlerde taksi kullanılması durumunda daha az masrafın olacağı belirtilen raporda, “Maarif Müfettişlerine yapılan geçici görev yolluğu ödemelerinde yol masrafının hesabında mevzuat gereğince yetkili merci tarafından belirlenen ve o il veya ilçede fiilen uygulanan taksi ücretinin 2/3’ü esas alınması gerekirken Maarif Müfettişleri Başkanlığı bulunan 80 ilin tamamına yakınında olması gereken ücretin üstünde farklı ücretler kullanılarak hesaplama yapıldığı, sorunun tüm ülke çağında genel bir nitelik taşıdığı görülmektedir” denildi.

Bakanlık inceliyor

Sayıştay konuyu bakanlığa da iletirken, Bakanlık, “durumun incelemeye alındığı, inceleme sonucu gerekli tedbirlerin alınacağı” cevabını verdi.