Siyaset Özel’e ‘Komutanla uğraşmayın’ aracısı

Özel’e ‘Komutanla uğraşmayın’ aracısı

21.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Necdet Özel’in, bir basın toplantısında kendisinin Balyoz tutuklularına “Başbakan benim hulus ve saffetimden yararlandı” dediğini iddia eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e, görevi sırasında aracı gönderdiği ortaya çıktı.

Özel’e ‘Komutanla uğraşmayın’ aracısı

CHP’li Özel, Milliyet’e bir aracının kendisine ulaştığını, TBMM bahçesinde görüştüklerini ve, “Komutanla uğraşmayın, size yönelik dava dosyası hazır, bundan sonra uğraşmazsanız dava açmayacak” mesajı verdiğini belirtti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile CHP Cezaevlerini İnceleme Komisyonu arasında 2014 yılında başlayan polemiğe ilişkin Milliyet’e açıklamalarda bulundu. Özel, şunları kaydetti:

‘İşi tıkamayın’

“Balyoz sanıkları ve Balyoz avukatlarının sürecin tıkanması için yöntemler üzerinde tartıştığı bir dönemde Necdet Özel’in devreye girdiği, ‘Bu işi tıkamayın, bana da hareket imkanı tanıyın’ mesajı gönderdiği belirtiliyordu. Dava
Yargıtay aşamasındayken ise, Özel’in Yargıtay Başkanı’yla görüştüğü kendi mahiyetindeki
bazı karacı subayları kurtardığı, denizci ve havacı subaylar için bir adım atmadığı belirtiliyordu.
Bu süreçte Balyoz mahkumları bize, Orgeneral Özel’in kendilerine ‘Başbakan beni de kandırdı, benim iyi huyluluğumdan ve saflığımdan yararlandı’ yönünde bir mesaj gönderdiğini anlattı. Biz de bu sözleri, raporlaştırarak istifasını istedik. Hemen bizi mahkemeye vermekle tehdit etti, ‘hodri meydan’ dedik.”

Randevu isteği

“Bir süre sonra benden bir kişi randevu istedi. Telefonları kapatmamı, Meclis’teki odamda değil TBMM bahçesinde sohbet etmek istediğini söyledi. Genelkurmay’dan aracı olarak geldiğini, CHP Komisyonu’nun devamlı Genelkurmay Başkanı’nı istifaya davet etmesinden rahatsızlık duyduğunu, Orgeneral Özel’in dava dosyasını hazırladığını ama bir daha kendisiyle uğraşılmaması durumunda bu davayı açmayabileceğini söyledi.

Aracıya, ‘Elinden geleni ardına koymasın. Böyle bir tehdit ve teklifle gelmesinden utanç duyduğumu, komutanla aynı soyadını taşıdığım için hicap duyduğumu’ ilettim kendisine. Daha sonra uzun süre bu davayla ilgili bir şey gelmemişti. Mahkemede Balyoz sanıklarını şahit dinleteceğiz.”

Haberin Devamı

‘Şeref ve saygınlığı sarsacak ifadeler’

Orgeneral Özel’in, CHP’li Özel’e açtığı davaya ilişkin fezlekede, “Genelkurmay Başkanı’nı pasif, etkisiz, işini ve görevini yapabilmekten uzak bir kişi olduğu intibasını uyandıracak şekilde küçük düşürecek, şeref ve saygınlığını sarsacak ifadeler kullanarak hakaret suçunu işlediği, hakkında kamu davası açılması için yeterli delil ve şüphenin mevcut bulunduğu anlaşılmıştır” denildi.