Gündem Özel filoyu ancak Genelkurmay kurdurur

Özel filoyu ancak Genelkurmay kurdurur

01.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Balyoz’ davasında emekli Org. Fırtına’nın direktifiyle ‘Özel Filo’ hazırladığı iddiasıyla suçlanan Ulugüler, “Özel filo ancak genelkurmay başkanının onayıyla kurulabilir” dedi

Özel filoyu ancak Genelkurmay kurdurur

“Balyoz Planı” iddialarına ilişkin 249’u tutuklu 365 sanıklı davanın 69. duruşması başladı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri’de yapılan duruşmaya, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, MHP İstanbul Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, emekli albay Dursun Çiçek, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Abdullah Can Erenoğlu’nun da aralarında bulunduğu 164 tutuklu sanık katıldı. Mahkeme Başkanı Ömer Diken’in yerine başkanlığı üye hakim Ali Efendi Peksak yaptı.

Ulugüler’den ‘filo’ savunması
Savunma yapan tutuklu sanık Korgeneral Rıdvan Ulugüler, “Halil İbrahim Fırtına’nın direktifiyle “Oraj Hava Harekat Planı” içerisinde “Özel Filo” hazırlanması konusunda “Özel Filo.Eğitim” isimli belgeyi hazırladığı, bu filonun uçuş eğitimlerini planladığı iddialarına değindi.
Ulugüler, “Kimseden sözlü direktif almadım. Bu dijital veriler sahtedir” diyerek hakkındaki suçlamaları reddetti. Ulugüler, Hava Kuvvetleri’nde özel filonun ancak genelkurmay başkanının onayıyla kurulabileceğini söyledi. Ulugüler, “Bu dijital belgenin hazırlanış tarihi 3 Şubat 2003’tür. Belgenin ilk paragrafında dayanak olarak gösterilen Oraj planının tanzim tarihi ise 9 Şubat 2003’tür. Bu sahteliği ortaya çıkarmaktadır” dedi.

‘Komplonun içinde askerler var’
4 aydır tutuklu olan sanık Tuğamiral Serdar Okan Kırçiçek, “Gelecek vaat eden bir insanın, ülkesinin yıllarca geri gitmesine, çağdaşlık liginde küme düşmesine neden olacak bir darbe teşebbüsü içinde olmasının düşünülmesinin ne kadar onur kırıcı olduğu tahmin edilemez” dedi.
Kırçiçek, sözlerine şöyle devam etti: “Maalesef Türk Deniz Kuvvetleri’ne yapılan bu komplonun içinde silahlı kuvvetler mensubu ve emeklisi kişilerinde olduğu çok belirgindir. İçeriden destek olmadan bu kadar detaydaki dijital üretimin yapılması çok zor gözükmektedir. Ancak bu kişiler oluşturdukları dijitallerde birçok fahiş hata yapmış, sahteciliklerin günışığına çıkmasına neden olmuşlardır.”