Mardin (ÖZEL HABER) ENGELLİ ÇİFTİN AŞKI ENGEL TANIMADI

(ÖZEL HABER) ENGELLİ ÇİFTİN AŞKI ENGEL TANIMADI

29.05.2016 - 12:32 | Son Güncellenme:

.

(ÖZEL HABER) ENGELLİ ÇİFTİN AŞKI ENGEL TANIMADI

Mardin’de 10 yıldır birbirlerine kavuşmanın hayalini kuran ancak maddi imkansızlıklar yüzünden evlenemeyen engelli çift, hayırseverlerin yardımıyla yapılan düğünle dünya evine girdi.
Mardin’de ikamet eden ve soyadlarını yazılmasını istemeyen engelli aşıklar Ferit ve Kevser, 10 yıldır birbirlerine kavuşmanın hayalini kuruyordu. Ancak maddi imkansızlıklar yaşayan çift, düğün yapamadıkları gerekçesiyle, evlenememenin üzüntüsünü yaşıyordu. Durumu öğrenen merkez Artuklu İlçe Kaymakamı Şakir Öner Öztürk ve gazeteci Adnan Avuka, genç çiftin tüm evlilik masraflarını karşıladı. Çift, bir salonda düzenlenen düğünle dünya evine girdi. Mutlulukları gözlerinden okunan çift, seslendirilen Türkçe, Kürtçe, Süryanice ve Ermenice şarkılar eşliğinde halay çekerek, hayallerine kavuşmanın sevincini yaşadı.
Evliliklerine vesile olan Kaymakam Şakir Öner Öztürk ile gazeteci Adnan Avuka’ya teşekkür eden Ferit ve Kevser çifti, “Bizlerin evliliğine vesile olanlara çok teşekkür ediyoruz. Sebep olanlar çok teşekkür ederiz. Allah bütün sevenlere nasip etsin. İşimiz yok, engelli olduğumuz için bizlere öncelik tanınması gerekiyor, Vali beyden rica ediyoruz bizlere yardımcı olması için” dedi.
Kaymakam Öztürk ise engelli çiftin mutluluklarına şahit olduklarını belirterek, “Hayırlı bir işe vesile olduk. Çiftimizin bütün ihtiyaçlarını karşıladık. Mutlulukları daim olsun” diye konuştu.
Sevdaya ve aşka herkesin hürmet etmesi gerektiğini anlatan gazeteci Adnan Avuka ise, “Gençler birbirlerine çılgınlar gibi seviyorlar. Muratlarına erdirmek en büyük sevaptır. Ben sadece insanlık adına görevimi yaptım. Bu gençlere iş bulmakta sayın valimizin görevidir. Onları yalnız bırakmayalım. Onlara destek olalım” şeklinde konuştu.