Gündem YDG-H’ye şafak operasyonları

YDG-H’ye şafak operasyonları

07.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’da önceden belirlenen çok sayıda adrese dün sabah şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi.

YDG-H’ye şafak operasyonları

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre operasyon, terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne (YDG-H) yönelik 4 ilçede gerçekleşti. Bahçelievler, Başakşehir, Çekmeköy ve Sancaktepe’de 28 adreste gerçekleşen operasyonlarda 17 kişi gözaltına alındı. Bazı şüphelilerin teknik takip sonucunda provokatif eylem hazırlığında olduğu tespit edildiği öne sürüldü. Gözaltına alınan 2 şüphelinin başka suçlardan aranmasının bulunduğu öğrenildi. Yakalanan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Haberin Devamı

Bitlis’te operasyon

Bitlis’te PKK’nın gençlik yapılanması olarak bilinen YDG-H üyesi 9 kişi gözaltına alındı. Ağrı’da dün seçime yönelik halkı tehdit ettikleri ve PKK-KCK terör örgütüne eleman kazandırdırmaya çalıştıkları iddiasıyla 5 kişi tutuklanırken, aynı operasyonda daha önce de 14 kişi tutuklanmıştı. Son operasyonlarla Ağrı’da terör suçlamasından gözaltına alınanlardan 23’ü tutuklanmış oldu. Muş’ta gözaltına alınan 4 kişiden 3’ü ise tutuklandı. Yine Ağrı’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı etkinlikte eylem yapacakları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.