Muş (ÖZEL HABER) İŞİTME ENGELLİLER FUTBOL 1. LİGİ

(ÖZEL HABER) İŞİTME ENGELLİLER FUTBOL 1. LİGİ

08.09.2015 - 12:25 | Son Güncellenme:

.

(ÖZEL HABER) İŞİTME ENGELLİLER FUTBOL 1. LİGİ

Türkiye İşitme Engelliler Futbol 2. Ligi 12. gurupta mücadele ederek gurubunun şampiyonu olan ve 2015-2016 sezonunda 1. Lig’de mücadele etmeye hak kazanan Muş Engelsiz Adımlar Spor Kulübü ilgi bekliyor.
İşitme engellilerin en büyük sıkıntısının ilgisizlik olduğunu, Muş’ta üvey evlat muamelesi gördüklerini ve kendilerine sahip çıkılmadığını belirten Dernek Başkanı Ahmet Gündoğdu, işitme engellilere yardım elinin uzatılmasını istedi. Nereye başvurduysalar ilgi görmediklerini kaydeden dernek başkanı Gündoğdu, “Muş bize sahip çıkmıyor. Nereye başvurduysak kapı dışarı edildik. Biz de insan evladıyız. Engelliyiz diye toplum bizleri hiçe saymamalı. Yalnızca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından maç ayakkabısı yardımında bulunuldu fakat ayakkabılarla ihtiyaçlarımız karşılanmıyor” dedi.
Muş’taki işitme engellilerin masa tenisi, artistik jimnastik ve işitme engelliler futbol spor branşlarında gösterdikleri başarıları tek tek açıklayan Gündoğdu, “Engelsiz Adımlar Spor Kulübü Derneği olarak ilk başarımızı 26-28 Mart 2015 tarihleri arasında Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen 2. Bölge Masa Tenisi Şampiyonası’nda sporcumuz Halil İbrahim Süzgeç’le averajla birinciliği kaybedip ikinci olarak elde ettik. Bu sonuçla 8-10 Nisan 2015 tarihleri arasında İstanbul Silivri’de yapılan Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandık. Bu şampiyonada ilimizi Türkiye 3’cüsü olarak gururlandırdık. 27-29 Mayıs 2015 tarihileri arasında İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Bornova Cimnastik Spor Salonu’nda Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun 22 ilden 68 sporcunun katılımıyla gerçekleştirdiği Artistik Cimnastik Türkiye Şampiyonası’na katılan kulübümüz özel sporcuları, 15 yaş gurubunda Mehmet Can Uyanık Türkiye 1.’si oldu. Diğer sporcumuz Emircan Diner ise 11 yaş gurubunda Türkiye 2.’si oldu. Bu kadar imkansızlığa rağmen bir ayda 4 madalya ve bir lig şampiyonluğu kazanmış olmamız büyük başarıdır” ifadelerini kullandı.
“LÜTFEN SESSİZ ÇIĞLIĞIMIZI DUYUNUZ”
Sporcularının eksik malzeme ve yeterli antrenman yapmadan şampiyonalarda gösterdikleri büyük başarının çok güzel bir duygu olduğunun altını çizen Gündoğdu, “Biz işitme engelliler olarak kurum amirlerine belediye başkanlarımıza, iş adamlarımıza sesleniyoruz. Lütfen bize yardım etsinler. 1. ligde sahip çıkan olmazsa tüm emeklerimiz boşa gidecek. Bu durumlar ancak ve ancak imkan ve fırsatlarla olabilecek şeylerdir. Ancak il olarak üzülerek belirtmek zorundayız ki gerekli olan maddi ve manevi desteği görememekteyiz. Biz engelli derneği olarak bizi aşmayan konular da zaten bir isteğimiz olamaz fakat yeni bir kulübüz şartlar ve imkanlarımız her zaman için yeterli olamayabiliyor” diye konuştu.
Muş’ta bireylere yönelik olarak faaliyette olan üç dernekten biri olduklarını vurgulayan Gündoğdu, “Tüm zorluk ve imkansızlıklara rağmen bu yıl edindiğimiz başarılar ortadadır. Ancak tüm bu başarılar ve zorluklar karşısında bizler de önemsenmek ve desteklenmek isteriz. Bu destekler maalesef derneğimize ve bu başarılarımıza rağmen olmamıştır. Kasım ayında başlayacak olan Türkiye İşitme Engelliler 1. Lig müsabakalarında 10 takım ile mücadele edeceğiz. Rakiplerimizin yarısı belediye spor olarak yaptıkları transferlerle güçlenmiş durumdalar. Kulübümüzün ise imkanı yok. İnanıyoruz ki sonraki yıllarda yapılacak organizasyonlarda da Muş halkının, STK’ların, siyasilerin, kurum ve kuruluşların vereceği destekle sağlayacakları imkanlarla ilimize daha güzel başarılar getireceğiz. Bu yılki öncelikli hedefimiz 1. Lig’de şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmak ve ilimizi Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmektir. Böylece bir kez daha engellerin bize engel olmadığını kanıtlamış olacağız. Hayatta en büyük engel engelli olmak değil, engellere karşı pes etmemektir. Tüm engellere karşı vereceğimiz mücadelede sizleri de yanımızda görmekten şeref duyarız” şeklinde konuştu.