İstanbul (ÖZEL HABER) TÜRKİYE’DE ’KAPIDA VİZE UYGULAMASI’ DÖNEMİ

(ÖZEL HABER) TÜRKİYE’DE ’KAPIDA VİZE UYGULAMASI’ DÖNEMİ

13.09.2015 - 09:21 | Son Güncellenme:

.

(ÖZEL HABER) TÜRKİYE’DE ’KAPIDA VİZE UYGULAMASI’ DÖNEMİ

Gateway Management tarafından dünyada sadece birkaç ülkede uygulanan ’Kapıda vize’ uygulaması VSF ortaklığıyla Türkiye’de de faaliyete geçerek vatandaşların vize alma çilesine son verecek.
Gateway Management ortaklığıyla Türkiye’de yabancı misyonların vize prosedürleri ile ilgili servislerini İstanbul, Ankara ve İzmir’de 12 farklı noktada kurmuş olduğu vize başvuru merkezleri üzerinden resmi yürüten kuruluş olarak VFS Global vize işlemleri konusunda 110 ülkede 700 merkezde faaliyet gösteriyor. VFS Global’in 2009 yılında Gateway Management ile Türkiye pazarına girdiğini anlatan Gateway Management Yönetim Kurulu Başkanı Halis Ali Çakmak, firmanın Türkiye’deki iş dünyası, turizm sektörü ve resmi kuruluşlara ev ve iş yeri rahatlığında verdiği hizmet kalitesiyle de diğer rakiplerine göre ön planda tutulduğunu bildirdi.
Gateway Management Yönetim Kurulu Başkanı Halis Ali Çakmak özellikle engellilerin bu konudaki vize alma sıkıntılarını ortadan kaldırdıklarını ifade ederek “VSF Global Türkiye’de 2009 yılından itibaren varlığını sürdürüyor. Şu anda 45 devletle 110’dan fazla ülkede bin 700’den fazla ofiste fiziki varlığımız var. Sektörde hakikaten bir amiral gemisi gibi VFS. Bunun en iyi şekilde nasıl icra ederiz vatandaşı nasıl rahatlatırız, onun gayreti içindeyiz. O yüzden kapıda vize verme fikrini daha önce VFS Global gene başka ülkelerde yapmış olduğu servislerde de denedi. Çok başarılı oldu. Biz bunu Türkiye’ye de getirelim dedik. Tabi bunu Türkiye’ye getirmekle hemen olmuyor. İlgili konsolosluklardan izin alıyorsun, anlatıyorsunuz, bunu burada icra etmek istediğinizi söylüyorsunuz, bu mobil hizmeti vatandaşların da ayağına götürerek bu hizmeti vermek istiyorsunuz. İlk defa Türkiye’de VFS Global başlattı” dedi.
Bin 200 kişilik bir kadro ile çalıştıklarını belirten Çakmak, “Hakikaten çok önemli bir fırsat, çok önemli bir servis. Küçük çocuklar oluyor. Bütün bunları göz önünde bulundurduğumuzda hamile kadınlar olabiliyor. Bence son derece güzel, halkımızdan da olumlu tepkiler alacağımız bir hizmet. Bu hizmet için örneğin bir aileye gittiğimizde 150 Euro bir bedel alıyoruz. Ondan sonraki her ikinci, üçüncü, dördüncü kişiden de 100 Euro talep ediyoruz. Çok az bir farkla böylece vize vatandaşın ayağına kadar geliyor. İnsanlar ilk duyduğu zaman buna inanmak istemiyorlar’’ diye konuştu.
Vize başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağıyla ilgili bilgi veren Çakmak, “Şimdi son derece basit. Bizim normal çağrı merkezlerimize telefon açıyorsunuz. Çağrı merkezimizden size randevu veriyorlar. Siz uygun zamanı kararlaştırıyorsunuz. Yani size uymayan bir zamanda değil size uyan bir zamanda kararlaştırıyorsunuz. Eğer bizim o dönemde bir yoğunluğumuz varsa gene bir başka tarih üzerinde ve saat üzerinde konuşup size uyan bir zamanda kapınızda personelimiz oluyor. Ve geldiklerinde gerek ofis ortamında gerek ev ortamında nesri olursa olsun hiç fark etmeden bunu yapıyoruz. Şimdi pek yakında artık sadece kapıya gelip yani ofis ortamında veya ev ortamında kendi geliştirdiğimiz mobil araçların içinde de arzu eden yani kapısına gittiğimizde 10 dakikasını alıp mobil aracın içerisinde bu servisleri biz icra ettikten sonra çıkıp tekrar evine veya ofisine dönebilecek” şeklinde konuştu.