Gündem EGM üzerinden Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri yapılıyor mu?

EGM üzerinden Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri yapılıyor mu?

26.04.2016 - 09:08 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi günümüzde en çok kullanılan uygulamalardandır. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini zamanında yapmak bizim avantajımızadır. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinin nasıl yapıldığını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

EGM üzerinden Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri yapılıyor mu

Motorlu bir taşıt ile trafiğe çıkabilmeniz için o taşıt türünün ehliyetine sahip olmanız gereklidir. Ehliyetsiz trafiğe çıkmanız yasaktır. Ehliyetsiz trafiğe çıkan sürücüler trafik cezasına maruz kalmaktadır. Trafikte trafik kurallarına uymazsanız eğer trafik polisleri tarafından trafik cezasına maruz kalırsınız. Trafik cezası yememeniz için trafik kurallarına uymanız gereklidir. Son yıllarda artan trafik yoğunluğundan dolayı trafikte sıkışıklıklar söz konusu olmaya başlamıştır. Emniyet Genel Müdürlüğü trafiğin yoğun olduğu noktaları kontrol edebilmek için çeşitli yerlere mobese kameraları yerleştirmiştir. Bu mobese kameraları sayesinde trafik polisleri kameralardan trafiğin akışını kontrol edebilmektedir. Trafiği kontrol eden trafik polisleri trafik kurallarına uymayan sürücüleri gördüğü zaman trafik cezası yazabilir. Bu yazılan trafik cezaları aracın plakasının kayıtlı olduğu adrese posta yolu ile gönderilir. Herhangi bir adres değişikliğinde trafik cezaları size ulaşamayabilir. Eğer aldığınız trafik cezasından haberiniz yok ise bu ceza katlanabilir. Bu yüzden arada trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirmeniz gereklidir.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şube bölümüne giderek üzerinizde ne kadar trafik cezası var öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden de trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemini ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebildiğiniz gibi ödeme işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden trafik cezası sorgulama işlemi için ana sayfada yer alan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçmeniz gereklidir. Bu bölüme girdikten sonra kimlik bilgilerinizi bu sayfaya girmeniz gereklidir. Bu bölüme adınızı, soyadınızı, T.C. kimlik numaranızı ve doğum yılınızı girmeniz gereklidir. Açılan sorgulama sayfasında birden fazla sorgulama seçeneği vardır. Bu sorgulama seçeneklerinden araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtiğinizde açılan sayfaya plakanızı ve tescil belge seri ve numarasını girmeniz gereklidir. Bu şekilde araç plakanıza yazılan cezaları sorgulayabilirsiniz. Sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtiğinizde T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri numarasını sisteme girmeniz gereklidir. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini ise Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu siteye giriş yaptıktan sonra sorgulamalar bölümüne girmeniz gereklidir. Buradan da sorgulamalar borç bilgilendirme bölümüne girdikten sonra uyarılar bölümünü dikkatlice okumanız gereklidir. T.C. kimlik bilgileri ile giriş sayfasına geldikten sonra ilk olarak T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan seri ve numarasını girmelisiniz. Annenizin, babanızın, eşinizin veya çocuğunuzun T.C. kimlik numarasını da girdikten sonra annenizin kızlık soyadının 1. ve 2. harfini sisteme girmeniz gereklidir. Bu işlemlerden sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Eğer üzerinize bir trafik cezası var ise bunu anlaşmalı bankaların kredi kartları ile ödeyebilirsiniz.