Van (ÖZEL HABER) VANLI HATTAT HOCADAN BİR İLK DAHA

(ÖZEL HABER) VANLI HATTAT HOCADAN BİR İLK DAHA

02.05.2016 - 10:11 | Son Güncellenme:

.

(ÖZEL HABER) VANLI HATTAT HOCADAN BİR İLK DAHA

Van’daki tarihi Hüsrev Paşa Camii İmam Hatibi Ahmet Hüsrev Koyuncu; gençleri ve çocukları sabah namazına ve camiye teşvik etmek amacıyla örnek bir çalışmaya imza attı.
Hem hat sanatıyla uğraşan hem de tarihi Hüsrev Paşa Camii’nde imam hatiplik yapan Koyuncu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçen sene başlatılan ‘Sabah Namazı Buluşması’ kapsamında pazar günleri sabah namazına gelen 20 yaş altı gençlerin ve çocukların isimlerini hat sanatıyla tabak ve ebru üzerine yazarak kendilerine hediye ettiğini söyledi. Bu sayede her geçen gün sabah namazı cemaatine gençlerin rağbet gösterdiğini belirten Koyuncu, bu projesini bir gelenek haline getirmek istediğini belirterek, “Bizler yaklaşık olarak bir yıldır pazar günleri ‘Sabah Namazı Buluşması’nı burada da icra ediyoruz. İlk olarak bizler 5 kişi ile başladık. Daha sonra cemaatimiz artarak devam etti. Son zamanlarda cemaatimizin sayısı 100’ün üstüne çıktı. Geçen ay aklıma bu proje geldi. Kendi kendime dedim ki, ne de olsa bu sanatla alakalı Cenab-ı Hakk’ın bana verdiği bir mükâfat var. Hat sanatıyla ilgili çocukların isimlerini yazayım, bu uygulamamızı bu şekilde başlatmış olduk. Sabah namazına camimize gelen 20 yaş altı genç ve çocuklarımıza ister süslü kağıtlar üzerine iter ebru sanatı üzerine isterlerse de tabak üzerine hat sanatıyla isimlerini yazıp hediye ediyorum. Bir ay önce başlattığımız bu çalışma ile camimize gelen gençler ve çocuklarımızın sayısı hızla artmaya başladı. İlk haftada 9 gencimizin ismini yazdık, sonraki haftalarda genç cemaatimizin sayısı hızla arttı ve sanırım bugün ise 20 kişinin ismini yazdık ve kendilerine hediye ettik” dedi.
“BURAYA BİR GELEN BİR DAHA GELİYOR”
Hediye almak isteyen gençlerin mutlaka kendilerinin gelmesi gerektiğini belirten Hattat Hoca, “Buraya bir defa gelen bir daha geliyor ve bu sefer arkadaşlarını da çağırıyor. Şu ana kadar tabak ve ebru üzerine yaklaşık olarak 60 adet çalışmayı 20 yaş altı genç ve çocuğumuza burada hediye verdik. Bu şekilde inşallah devam edeceğiz. İlgi alaka her geçen gün artıyor. Bu vesileyle bütün gençlerimizi ve çocuklarımızı tarihi camimize davet ediyoruz. Buraya geldikleri takdirde yine en güzel ebru kağıtları ya da tabaklar üzerine hat sanatıyla isimlerini yazdıracağız. İnşallah yaşadığım sürece buradan emekli bile olsam bu çalışmamı devam ettirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, Tarihi Hüsrev Paşa Külliyesini çocuklar için serbest bölge ilan ettiklerini belirten Koyuncu, “Buraya gelen çocuklar ayrıca cami içerisinde serbesttirler. Ağlayabilirler, oynayabilirler ne yaparlarsa yapsınlar burada serbesttirler, dışarıda avlunda oynayabilirler. Cuma hutbesinde de yine ailelerimiz çocuklarını buraya getirebilirler, buraları çocuklarımız için serbest bölge ilan ettik. Hiçbir cemaatimiz çocuklarımıza karışmazlar hatta gelen çocuklarımızı elimizden geldiğince hediye veriyoruz. Bir çikolata dahi olsa buraya gelen çocuklarımızı boş göndermiyoruz” diye konuştu.
Hediye alan çocuklar ise, mutlu olduklarını ve bundan sonra da sabah namazlarına geleceklerini ifade ederek, “Camimiz çok güzel, arkadaşlarımız da buraya davet edeceğiz. Onlarda gelip namaz kılsınlar ve hediye alsınlar” şeklinde konuştular.
Cami cemaatinden Gazanfer Güler ise, yeğeniyle beraber sabah namazına geldiğini ifade ederek, “Yeğenimle sabah namazına geldik. Yeğenimin hediye alıp sevinmesi beni duygulandırdı. Allah hocamızdan razı olsun” dedi.
Namazdan sonra sohbetlerin yapıldığı camide, namaza gelen tüm vatandaşlara çorba ikramı da yapılıyor.