Teknoloji Özel iPad Açık Arttırma ile Satıldı

Özel iPad Açık Arttırma ile Satıldı

10.05.2016 - 14:16 | Son Güncellenme:

Design Museum’a bağış için Jony Ive tarafından özel olarak tasarlanan iPad’in açık arttırması sonuçlandı ve tek tablet sahibi buldu.

Özel iPad Açık Arttırma ile Satıldı

Daha önce Apple’ın Jony Ive tarafından özel tasarlanmış bir iPad‘i, Smart Cover‘ı ve Apple Pencil‘i Londra’da bulunan tasarım stüdyosuna yardım amacı ile açık arttırmada satacağının haberini yapmıştık. Açık arttırma yapıldı ve şirketin tasarım lideri Jony Ive’da orada ye aldı. Tablet ise adı açıklanmayan bir kullanıcı tarafından binlerce pounda satın alındı.

Haberin Devamı
Türünün Tek Örneği

Bu tabletin rengi sarı ve mavi renkte süet bir smart kılıfa sahip. Ayrıca özel stylusın turuncu renkte deri bir kılıfı da bulunuyor. Adı açıklanmayan kullanıcı bu tablete ve aksesuarlarında tam 50.000 pound para verdi. Bu da kabaca 210.000 TL yapıyor. Ortalama bir Pro’nun 2800 TL civarında olduğunu düşünürsek bu paraya tam 75 tane iPad Pro alınabiliyor. Ancak türünün tek örneği olması ve bir daha böyle bir şeyin üretilmeyecek olması tableti hem daha ilgili çekici yaparken hem de koleksiyon ürünü özelliği katıyor. Durum böyle olunca gücü olanlar da tablete para vermekten kendilerini sakınmadı.

İlginizi Çekebilir: Apple’ın iPad Kabusu Bitiyor Mu? Müzeye Büyük Bağış

Design Museum için yapılan bu bağışlar toplamda 1 milyon poundu geçti. Bu bağışın hepsi dünyaca ünlü tasarımcıların tasarladığı özel ürünlerden toplandı. Bu tasarımcıların arasında Marc Newson, Thomas Heatherwick ve geçtiğimiz haftalarda vefat eden Zaha Hadid’de yer alıyor. iPad’de ayrıca herhangi bir Apple hayranının sahip olmak için yapmayacağı bir şey olmayan bir de detay yer alıyor. Bu iPad “edition one of one” olarak geçiyor ve bu ibare tablet üzerinde yer alıyor.

Apple Refurbished ürünlere Hindistan Hükumetinden Ret!