Gündem Özel okul sektörüne ‘İde’ de katıldı

Özel okul sektörüne ‘İde’ de katıldı

08.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de özel okul sayısı hızla artıyor. Bu okullar arasına İde Okulları da katıldı.

Özel okul sektörüne ‘İde’ de katıldı

Akçelik Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kılıç, 22. ve 23. dönem Ak Parti İzmir Milletvekili, Katmerciler A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Katmerci, Boğaziçi Sigorta ve Reasürans Brokerliği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Olguner ile Doğa Okulları’nın eski CEO’su Bünyamin Çelikten’in kurucu ortağı olduğu İde Okulları’nda çalışanlar da hissedar olarak yer alıyor.

Kadroya önem verecekler

2017-2018 eğitim-öğretim yılında eğitime merhaba diyecek okul, ilk etapta Çamlıca’daki kampüsünde anasınıfı, ilkokul 1, 2 ile ortaokul 5 ve 6. sınıflara öğrenci alacak. 2018-2019’da da lisesini açacak. İde Okulları kurucu Genel Müdürü Bünyamin Çelikten, dün düzenlenen basın toplantısında okul hakkında bilgi verdi. Eğitim sektöründeki deneyimlerini ve hayallerini yine eğitime taşımak istediklerini kaydeden Çelikten şunları söyledi:

“İde bir fikir, düşünce demek. Çünkü biz çocukların zihinlerine bir ide veriyoruz. Aynı zamanda okulumuzun adının açılımı da İleri Düzey Eğitim-İDE. İki anlamı da bize uyuyor.”

Konuşmasında temel eğitim felsefelerinin iki maddeden oluştuğuna değinen Bünyamin Çelikten, “Eğitim, bilgiden beceriye dönüşüyor. Bilgiye kolay ulaşılan bu zamanda çocuklara bilgi değil, beceri kazandırmak değerli. Analiz, sentez yapabilen, bilgiyi uygulayabilme becerisini geliştiren öğrenci yetiştireceğiz. İkinci maddemiz güçlü bir eğitimci kadrosu. Eğitim kadromuza sürekli yatırım yapacağız. Kadromuzun güçlülüğü ile konuşulacağız” diye konuştu.

Öğretmen kadrosunu oluşturmaya başladıklarına da değinen Çelikten, öğretmenlerde en az 5 yıl bir özel okulda çalışmış olma şartı aradıklarını dile getirdi.

İlk hedef büyümek değil

Önceliklerinin büyümek veya yeni şubeler açmak olmadığını özellikle vurgulayan Bünyamin Çelikten, İde Okullarının yaklaşımını kısaca “Biz sürekli olarak eğitim kalitesine yatırım yapacağız. Tecrübeli kadromuz sayesinde her öğrencimiz üst düzey bir eğitim alacak” şeklinde ifade etti. Çelikten, İde Okulları’nın adını duyan herkesin bu okulun eğitim kadrosunun kalitesinden, vizyonundan ve eğitim konusundaki heyecanından bahsetmesini hedeflediklerini söyledi.

Başta Uluslararası Bakalorya (IB) programları olmak üzere uluslararası akreditasyonlara başvurulacağını açıklayan Bünyamin Çelikten, eğitim sistemleriyle ilgili şu bilgileri verdi: “Okulumuzda, maker ve 3D laboratuvarları, sanata özgün ortamlar olacak. Teknoloji eğitimin içinde yer alacak. Yabancı dil dersleri, yabancı öğretmenler tarafından verilecek. MEB müfredatı dışında ek programlar uygulanacak. Okul yaklaşık 200 metrekare olduğu için spor etkinlerine dışarıdan destek alınacak.”

Kampüs Çamlıca’da

İde Okulları Çamlıca’da açılacak, Bahçeşehir’de de bir şube açılması planlanıyor. Çamlıca’daki okul 750 öğrenci kapasiteli. İlk yıl, yaklaşık 250 öğrenci alınacak. Butik bir okul olarak hizmet verecek. Öğrenciler rehber öğretmen gözetiminde mülakatla alınacak. Anaokulu için ücretler ortalama 27-28 bin TL, ilk ve ortaokul için ise 40 bin TL civarında olacak. Ortaokulda kısmi burslu öğrenci de alınacak. Eğitimdeki kaliteyi etkilemeyecek şekilde önümüzdeki yıllarda Ankara ve İzmir’de de birer okul açma hedefleri var.