Gündem Özel okul teşvik başvurularından kimler nasıl yararlanacak

Özel okul teşvik başvurularından kimler nasıl yararlanacak

01.05.2018 - 13:22 | Son Güncellenme:

Özel okulları tercih edenlere verilecek olan teşvik tutarları belli oldu. Başvuru yaptığınızda teşvikten yararlanabilir ve 3 bin 60 liraya kadar ödeme alabilirsiniz. Özel okul teşvik başvurusu nasıl yapılacak ve bundan kimler yararlanacak, ayrıntılar yazımızda.

Özel okul teşvik başvurularından kimler nasıl yararlanacak

Özel okul teşvik tutarlarının açıklanması ile birçok velinin de merak ettiği konu aydınlanmış oldu. Eğitim hayatını özel okulda sürdürmek isteyen öğrenciler için verilecek olan bu teşvik Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir.

Haberin Devamı

Özel okul teşvik tutarları ne kadar

Özel teşvik tutarları değişkenlik göstermekle beraber bir defaya mahsus olarak verilmektedir. Bundan yararlanabilmeniz için başvuru yapmanız yeterli olacaktır. Seçtiğiniz özel okulun teşvik programı içerisinde de yer alması gerekir. Bunun için özel okuldan bu konuda bilgi almanız yeterli olacaktır. Okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan öğrenciler için verilecek teşvik tutarı 3.060 TL olacaktır. İlkokul ve temel liseler için özel eğitim kurumları seçilir ise verilecek oran 3.680 TL olarak karşınıza çıkıyor. Ortaokul ve diğer liseler için verilecek tutar ise 4.280 TL’dır.

Bu teşviklerden yararlanacak öğrenci sayısı ise 75 bin olacağı açıklanmıştır. İlk defa yararlanacak olan bu öğrenciler teşvik programı içerisinde istedikleri özel eğitim kurumunu da seçme hakkına sahip olacaklardır.

Haberin Devamı

Başvuru nasıl yapılır

Özel okul teşvik tutarından yararlanmak istediğinizde seçtiğiniz kurum üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Yapılan inceleme sonucunda teşvik tutarından yararlanabilirsiniz. Başvuruların geçerli olabilmesi için kayıt işleminin kesin yapılması gerekmektedir. Kaydı durdurulan veya kaydı onaylanmayan öğrenciler teşvik tutarından yararlanamamaktadır. Özel okul teşvik programını detaylı olarak incelemek isteyenler başvuru kılavuzunu indirebilir ve okul tercihlerine bu şekilde karar verebilirler. Tercih işlemi sonrası ilgili duyuru Milli Eğitim Bakanlığı sitesi üzerinden yapılacaktır.

Özel okul ücretlerine dikkat edin

Teşvik tutarlarından yararlanacak olan kişilerin özel okul ücretleri ve kayıt şartları hakkında da mutlaka bilgi sahibi olması gerekir. Gerekli bilgilere sahip olduktan sonra özel okul tercihi yapmanız yararınıza olacaktır.