Tekirdağ Özel Yetenekli Çocuklar, Bilim Ve Sanat Merkezinde Buluşuyor

Özel Yetenekli Çocuklar, Bilim Ve Sanat Merkezinde Buluşuyor

17.10.2017 - 12:26 | Son Güncellenme:

.

Özel Yetenekli Çocuklar, Bilim Ve Sanat Merkezinde Buluşuyor

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde 17 yıldır faaliyette olan Süleymanpaşa Bilim ve Sanat Merkezi yetenekli çocukları keşfedip, eğitimlerine yardımcı olmaya devam ediyor.
Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’da 2000 yılından bu yana faaliyet gösteren Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğüne bağlı Süleymanpaşa Bilim ve Sanat Merkezi, okullarda özel yetenekli çocukları keşfedip eğitimlerine katkıda bulunmaya devam ediyor. Resim, müzik ve genel yetenek bölümlerinde özel yetenek sınavlarıyla bilim sanat merkezine yerleşen öğrenciler akşam saatlerinde yeteneklerini sergiliyor.
Süleymanpaşa Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü ve Tekirdağ Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Şube Başkanı Ferruh Topuz, Bilim ve Sanat Merkezi hakkında açıklamalarda bululundu.
Topuz, "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğüne bağlı olarak çalışıyoruz. Tekirdağ’da 2000 yılında kurulmuş olan kurumumuz, bugün 17’nci senesinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kurumumuzda özel yetenekli öğrencilerimiz var. Bu özel yetenekli öğrencilerimiz, bir sınav sürecinden geçtikten sonra, buraya kayıt yaptırma hakkı kazanıyorlar. İlkokul ikinci sınıftan itibaren, lise son sınıfa kadar, eğitimlerinin bir bölümünü kendi okullarında yaparken okullarının dışında da buraya gelip burada bilimsel çalışma, sanatsal çalışma gerçekleştiriyorlar. Bu çocuklarımız, adı da üzerinde özel yetenekli öğrencilerimiz. İnşallah, önümüzdeki süreçte, bilgi birikim sahibi olduğu dönemde inşallah Türkiye’ye güzel şeyler kazandıracaklar. Yani projeler kazandıracaklar ümidini taşıyoruz ve o inançla çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

"Biz özgüvenle, gayretle bu işi gerçekleştiriyoruz"
Bilim ve Sanat Merkezinin yaklaşık 500 öğrencinin bulunduğuna değinen Topuz, "Şu an itibariye Tekirdağ Süleymanpaşa Bilim Sanat Merkezinde, 2 idareci, 19 tane öğretmen, 1 memur ve bir hizmetli kadrosuyla, yaklaşık 500 tane öğrenciye hizmet vermekteyiz. Sürecimiz başladı bu süreçte, genelde akşamları çalışıyoruz. Akşamları saat 16.00 ile 19.40 arasında öğrencilerimiz buraya gelip, burada çeşitli branşlarda hem resim hem müzik hem de genel yetenek olarak isimlendirdiğimiz farklı branşlarda eğitim görüyorlar. Biz özgüvenle, gayretle bu işi gerçekleştiriyoruz ve çocuklarımızın gelişimi için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye’nin ulusal ve uluslararası projelerinde görev alıyorlar"
Türkiye Bilimsel Ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) katkılarıyla birçok projeye imza attıklarını ve yetenekli çocukların Türkiye’yi bir çok alanda temsil ettiğini söyleyen Topuz, "Burada 3 branşta eğitim veriyoruz. Resim alanında müzik alanında bunlar zaten özel yetenek çocukları olduğu için resim ve müzik alanında değişik projelere imza atıyorlar ama aynı zamanda bizi en çok ilgilendiren kısım, genel yetenek alanındaki kısım. Bunlar da TÜBİTAK projeleriyle 4004.4005.4006.4007 gibi projelerimizde Türkiye’nin ulusal ve uluslararası projelerinde görev alıyorlar. Bu projeleri gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bu yıl üç dört ülkeyle beraber gerçekleştirdiğimiz My School TV projemiz var, bu projede çocuklarımız diğer ülkelerdeki gençlere, çocuklara örnek teşkil edecek çalışmalara imza atıyorlar" açıklamasını yaptı.