İzmir Özel Yüzücüden Dünya Rekoru

Özel Yüzücüden Dünya Rekoru

20.12.2017 - 13:15 | Son Güncellenme:

.

Özel Yüzücüden Dünya Rekoru

Bayraklı Belediyesi’nin 2013 yılında açtığı yaz kursunda yüzmeyle tanışan down sendromlu İrem Öztekin (16), Fransa’nın başkenti Paris’te katıldığı Avrupa Şampiyonasında 50 ve 100 metre kelebek kategorisinde gençler dünya rekoru kırdı.
Fizyoterapist baba Necdet Öztekin ve ev hanımı Melek Öztekin’in kızları İrem Öztekin, 16 yıl önce dünyaya geldi. Down sendromlu olan İrem’e ailesi sımsıkı sarıldı, onun için her şeyi yaptı. Bayraklı’da yaşayan Öztekin ailesi eğitim hayatına devam eden İrem’i 2013 yılında okulların kapanmasıyla birlikte Bayraklı Belediyesi’nin yüzme kursuna yazdırdı. İrem Öztekin’in yüzmeye olan yatkınlığı ve özel yeteneği kurs öğretmenleri tarafından hemen görüldü ve ailesine bu yeteneğinin geliştirilmesi gerektiği anlatıldı. İrem’in hayatı da ailesinin aldığı bu destek kararıyla tamamen değişti. Öztekin ailesi, Bayraklı Belediyesi yüzme kursu öğretmenlerinin bu uyarısını dikkate alarak kızlarını Alsancak Yüzme Havuzu’na göndermeye karar verdi. İrem Öztekin, kışları Alsancak’ta yazları ise Bayraklı Belediyesi’nin yüzme havuzunda eğitimlerine devam etti.

2 dünya rekoru, 2 gümüş, 3 bronz madalya
Genç kız, yaz-kış sıkı çalışmasının meyvesini geçtiğimiz ay Fransa’nın başkenti Paris’te Avrupa Açık Yüzme Şampiyonasında Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Down Sendrom Yüzme Milli Takımı yüzücüsü olarak aldı. Öztekin, ilk kez katıldığı şampiyonada 50 metre kelebekte 51.37, 100 metre kelebekte 2.03.32 derece ile gençler dünya rekoru kırdı. İrem, ayrıca 100 metre serbestte bronz, 200 metre serbestte gümüş, 50 metre serbestte bronz, 50 metre kelebekte gümüş, 50 metre sırtta bronz madalya kazandı. Avrupa Açık Yüzme Şampiyonasına ilk kez katılan İrem Öztekin, şampiyonadan ülkesine 2 dünya gençler rekoru, 2 gümüş, 3 bronz toplam 5 madalya alarak döndü.
Genç yüzücü şimdilerde önümüzdeki yılın Temmuz ayında Kanada’da düzenlenecek olan dünya şampiyonasına hazırlanırken, antrenörü Efe Karaca, “İrem’in önünde ilk olarak Şubat ayında bölge şampiyonası, Nisan ayında da Türkiye Şampiyonası var. Çalışmaya devam ediyoruz. Dünya Şampiyonasına kadar durmak yok” dedi. Dünya rekortmeni bir yüzücünün annesi olmaktan gurur duyduğunu aktaran anne Melek Öztekin ise “Bize kapılarını açan Bayraklı Belediyesi’ne, Başkanımız Hasan Karabağ’a ve kızımın üzerinde emeği olan herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Bayraklı Belediyesi’nin spora ve sporcuya her türlü desteği verdiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “İlçemize bir yüzme havuzu kazandırdık. ‘Bayraklı’da yüzmeyi bilmeyen kalmasın’ dedik ve yaz aylarında burada yüzme kursu düzenlemeye başladık. Şimdiye kadar binlerce çocuğumuz yüzmeyi öğrendi. Bu havuz sayesinde İrem Öztürk’ün yeteneği de keşfedildi. İrem, tüm engelleri aşarak ülkemize büyük bir başarı getirdi. Yüzme havuzumuzun kapısını ona sonuna kadar açtık. İstediği zaman istediği şekilde burada çalışıyor. Suya olan ilgisi ona dünya rekorunu getirdi. Başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.