Hüseyin'le sevindik
Favoriler zirveye çıktı
YETER artık bitsin bu kader
Bir rüya bitti
'Spor kültürü şart'
Skandal
Sidney'de tükendik
Adem’e yazık oldu
"O benim karımdı"
Adem çeyrek finalde
Bıkçın mafya kurbanı
Minderin altın çocuğu
Alkışlar Süreyya’ya
Ringde havlu attık
Hamza yola devam
Mindere Hamza morali
Ringde iki sakat
SUNAY SKANDALI
SİDNEY'DE KARA PAZAR
'G.Saray taraftarıyım'
En hızlı iki ABD'li: JONES - GREEN
Rekorlu kapanış
Paliani de tamam
Türk yumruğu
Şova hazır olun
Ringde Türk fırtınası
SKANDAL
Pistte şölen
Davenport çekildi
Okta hedef şaştı
"Türkiye'de bana ekmek yok"
Son kurban İlkay
Yüzmede boş yok
Ivanov'da doping çıktı
Ringde tarihi start
Rekor üstüne rekor
Halteri korku sardı
Bir milyon ziyaretçi
Asla pişman değilim
Artık evlilik zamanı
Boksta iki galibiyet
Hazin veda
'Çanakkale için'
Zaferin adı Hüseyin
|
Okta hedef şaştı Madalya umudu Bayan Milli Takımımız, Atlanta'da olduğu gibi Sidney'de de dördüncülükle yetindi
Olimpiyatta madalya beklediğimiz bayanlar takım okçuluk müsabakalarında yine kürsüye çıkamadık.
Natalia Nasaridze, Elif Altınkaynak ve Zekiye Keskin'den oluşan Milli Takım, dün önce ikinci turda Polonya'yı 227 - 217 mağlup etti. Çeyrek finalde ise Tayvan ile karşılaşan okçularımız, bu maçtan da 230 - 227 galip ayrıldı.
Dört yıl önce Atlanta Olimpiyatı'nda da yarı finale kalan, Ukrayna, Almanya ve Kore ile birlikte yine son dört takım arasına giren okçularımız, bu turdan sonra adeta bir önceki olimpiyatın şanssız kaderini tekrarladı.
Yarı finalde Ukrayna ile başa baş bir mücadele çıkarmasına karşın, 240 - 233 yenilerek altın madalya umudunu yitiren bayan okçularımız, üçüncülük için Almanya karşısına çıktı.
Hayal kırıklığı
Atlanta'nın rövanşına kötü başlayan sporcularımız, 80 - 76 geride kaldıkları ilk serideki beş ve yedi puanlık atışlarla hayal kırıklığı yarattılar. İkinci seriyi de 161 - 155 geride noktalayan bayan okçularımız, sadece iki kez on puan atan Almanya önünde sekiz kez on tam puana ulaşmasına rağmen maçtan 240 - 234 mağlup ayrılarak, dördüncülükte kaldı.
Bayanlar takım okçuluk yarışlarında altın madalyayı Kore alırken, Ukrayna ikinci, Almanya üçüncü oldu.
Kadroda revizyon
Sidney'de kürsüye çıkamayarak, hayal kırıklığı yaratan okçulukta revizyon yapılacak. Natalia Nasaridze, Elif Altınkaynak, Zekiye Keskin üçlüsünden bir ya da ikisinin genç yeteneklerle değiştirilebileceği belirtildi, misyonunu tamamlayan İtalyan Başantrenör Mario Codispoti'nin ise görevden ayrılacağı öğrenildi. Codispoti'nin sözleşmesinin uzatılmama ihtimalinin ağırlık kazandığı, İtalyan hocanın alt yapıya kaydırılacağı ifade edildi.
Okçuluk Federasyonu Başkanı Uğur Erdener, Sidney'deki dördüncülüğü hiç beklemediklerini ifade ederek, "Bu sonuç bizim için sürpriz oldu. En azından kürsüye çıkmamız gerekiyordu. Olimpiyatta fazla hataya yer yoktur. Çok düşük puanlar atarsanız telafisi zor olur. Biz de bunu yaşadık. Gereken tedbirler alınacak" dedi.
Okçular özür diledi
Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya bekleyen Bayan Okçuluk Milli Takımı, Atlanta - 96 sonrası yinelediği olimpiyat dördüncülüğü derecesinden memnun olmadı.
Türk halkından özür dileyen bayan okçular, güçlerinin bu olmadığını söylediler. İkinci olimpiyat oyunlarını yaşayan ve hem bireysel, hem de takım
olarak madalya hedeflediklerini anlatan olimpiyat rekortmeni okçu Natalia Nasaridze, "Ne olduğunu anlamış değiliz. Hazırlıklarımız inanılmaz güzeldi. Nasıl böyle bir hata yaptık hala çözemiyoruz. Çok üzgünüz" dedi.
"Hiçbir neden yok"
Natalia Nasaridze gibi ikinci kez oyunlarda yarışan Elif Altınkaynak da, "Ortada başarısız olmamız için hiçbir neden yok. Bir şeylerin arkasına da sığınacak değiliz. Ancak, gerçek gücümüz bu değil. Çok daha iyisini yapabilecekken dördüncü olmak bizi mutlu etmedi. Türk halkından özür diliyoruz" diye konuştu.
İlk kez oyunlara katılan Zekiye Keskin Şatır ise aşırı heyecanını bir türlü yenemediğini ifade etti.
|