Gündem Özgecan yasasını kazanacağız

Özgecan yasasını kazanacağız

24.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup, ’Kadın cinayetlerine dur” demek için dün akşam Tünel Meydanı’nda bir araya geldi. Eyleme Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekilleri ve CHP İstanbul Kadın Kolları üyeleri de destek verdi.

Özgecan yasasını kazanacağız

“Kadınları Cinayete, Halkları Savaşa Kurban Etmeyeceğiz” ve “Bir Kadın Olarak Susmadık, Binlerce Kadın Yürüyoruz. Özgecan Yasasını Kazanacağı” yazılı pankart açan kadınlar, daha önceden TBMM’ye sunulan ’Özgecan Yasası’nın yürürlüğe girmesi için Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Grup üyeleri, yürüyüş boyunca sloganlar attı.

Haberin Devamı

Üzerine beton dökülüyor

Galatasaray Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına konuşma yapan Gülsüm Kav, ’Özgecan Yasası’nın geçmesi için Türkiye’nin bir çok ilinde yürüyüşler düzenlediklerini hatırlatarak şunları söyledi:

“Geçtiğimiz ay sayısını azalttığımız kadın cinayetleri artmaya başladı. Ve aynı zamanda çok daha ağır işlenmeye başladı. Kadınlar üzerine beton dökülerek öldürülmeye başlandı. Özgecan Yasası hemen çıkarılmalı.”

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi Arslan ise “Paramparça yaparak öldüren vahşi zihniyet artık iyi hal indiriminden yararlanamasın. 5 yaşındaki çocukla, 6 yaşındaki çocukla çocukla evlenilebilinir denen zihniyeti yok edelim. Bu teklifin yasalaşması için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz” dedi.

Yazarlar