Özgü Namal

Özgü Namal

  • İsim
    : Özgü
  • Soyad
    : Namal
  • Mesleği
    : Oyuncu
  • Doğum Tarihi
    : 28.12.1978
    1978-12-28
  • Cinsiyeti
    : Kadın
  • Uyruğu
    : Türkiye

Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusudur.
 
28 Aralık 1978'de Üsküdar'da doğdu. Annesi Akile Namal emekli bir devlet memuru, babası Kubilay Namal ise emekli bir tüccardır.
 
1997 yılında profesyonel olarak Masal Gerçek Tiyatrosu'nda çocuk oyunlarıyla tiyatro oyunculuğuna başlamıştır. Üsküdar Cumhuriyet Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Namal, daha önce Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda da oyunculuk eğitimi almıştır. Sinema ve tiyatro en büyük tutkusuyken, fotoğrafçılık da hobileri arasında yer almaktadır.
 
2005'te rol aldığı Kiralık Oyun adlı tiyatro oyunundaki performansıyla Afife Tiyatro Ödülleri'nde yardımcı rolde yılın en başarılı müzikal ya da komedi kadın oyuncusu ödülünü elde etti.
 
Filmografi
 
Yıl Film Rol Notlar ve ödüller
1998 Bir Filiz Vardı Genç Filiz Televizyon dizisi
1998 Affet Bizi Hocam Nehir Televizyon dizisi
1998 İkinci Bahar Öğrenci Televizyon dizisi
1999 Kerem Ayla Televizyon dizisi
2000 Karate Can Zeliha Televizyon dizisi
2000 Fosforlu Cevriye Ayten Televizyon filmi
2001 Yeditepe İstanbul Duru Televizyon dizisi
2001 Cinlerle Periler Televizyon dizisi
2002 Beşibiryerde Ahu Televizyon dizisi
2002 Havada Bulut Yorgiya Televizyon dizisi
2002 Sır Çocukları Zeynep Ankara Uluslararası Film Festivali Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu Ödülü
Sadri Alışık Ödülleri Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu Ödülü
2004 Büyü Sedef
2004 Anlat İstanbul Şenay
2005 Organize İşler Umut Ocak
2003-2005 Kurtlar Vadisi Elif Eylül Televizyon dizisi
Beyaz İnci Televizyon Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Polisiye)
2006 Bebeğim Emel Erter Televizyon dizisi
2006 Beynelmilel Gülendam Uluslararası İstanbul Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
2006 Polis Funda
2007 Sihirli Oyuncakçı Türkçe seslendirme
2007 Bratz Türkçe seslendirme
2007 Mutluluk Meryem Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
Yeşilçam Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
Pune Uluslararası Film Festivali En İyi Uluslararası Kadın Oyuncu Ödülü[3]
Aday—Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
2008 Nerede Kalmıştık Konuk oyuncu Televizyon dizisi
2008 Güneşin Oğlu Şule
2008 İncir Çekirdeği Heda
2008 O... Çocukları Dona Aday—Yeşilçam Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
2008 Benim Annem Bir Melek Durusu can Televizyon dizisi
2009 Masumlar Zeynep Televizyon dizisi
2009-2011 Hanımın Çiftliği Güllü/Serap Televizyon dizisi
İsmail Cem Televizyon Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Dram)
2012 Koyu Kırmızı Ümit Televizyon dizisi
2013 Merhamet Narin (başrol) Televizyon dizisi
2013 Bu İşte Bir Yalnızlık Var Ayşe
 
Rol aldığı tiyatro oyunları
Kuçu Kuçu : Fabrice Roger-Lacan - Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu - 2012
Kiralık Oyun : Ferhan Şensoy - Ortaoyuncular - 2006
Taraf Tutmak : Ronald Harwood - Devlet Tiyatrosu - 2004
Tekrar Çal Sam (Apaçık)  : Woody Allen - Tiyatro Fora - 2001
Yan Etkili Konuşmalar  : Craig Wright - Tiyatro Fora - 2000


Özgü Namal biyografisi

Özgü Namal kimdir?

Özgü Namal 28.12.1978 tarihinde doğmuş olup Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Özgü Namal kaç yaşındadır?

Özgü Namal 28.12.1978 tarihinde doğmuş olup 36 yaşındadır.

Özgü Namal ne iş yapar?

Özgü Namal Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Özgü Namal nerelidir?

Özgü Namal Türkiye vatandaşıdır.

En Çok Konuşulan Haberler
©Copyright 2014 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.