Cadde Özgün, down sendromlu çocuklarla söyledi

Özgün, down sendromlu çocuklarla söyledi

07.12.2016 - 17:08 | Son Güncellenme:

Down Sendromlular ve Zihin Engelliler Eğitim ve Koruma Derneği (DOSTEV) tarafından Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun destekleriyle Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘+1 Farklıyız, Farklısınız’ ödülleri gecesinde sahneye çıkan Özgün şarkılarını down sendromlu çocuklarla birlikte söyledi.

Özgün, down sendromlu çocuklarla söyledi

Kendisi de 1.5 yaşında Ediz adında down sendromlu çocuk sahibi olan Özgün, derneğe yaptığı katkılardan dolayı ödül alırken, "Burada bulunan aileleri en iyi benim anladığımı düşünüyorum. Benim de 1.5 yaşında down sendromlu oğlum var. Ama eşimle biz; down sendromunu hastalık olarak görmüyoruz. Down sendromluların eğitimini ve rehabilitasyonunu önemsiyoruz. Oğlumuz; bizim meleğimiz" dedi.

Haberin Devamı

Törenin açılış konuşmasını yapan DOSTEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Oygur Doğan, "Dernek çatısı altında hayata geçireceğimiz projelerle ailesine ve ülkesine yük olarak algılanan Down Sendromlu ve zihin engelli bireylerin topluma ve sosyal yaşama katkı sağlayan, uyum gösteren ve alacağı eğitimlerle yeteneklerini keşfedip kendine yetebilen, başkalarına olan bağımlılığı en aza indirgenmiş bireyler olmasını sağlayacağız" dedi.

Sanattan spora, iş adamlarından sivil toplum kuruluşlarına kadar birçok alanda DOSTEV’e destek isimlere ödüllerin verildiği gecede; başarılı oyuncu Halil Doğan’ın yazdığı, Arzu Oygur Doğan’ın yönetmenliğini üstlendiği ve down sendromlu çocukların oynadığı ‘Canım Ailem’ adlı müzikli oyun sergilendi.

Yazarlar