Gündem Özgür Gündem davaları başladı

Özgür Gündem davaları başladı

21.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özgür Gündem gazetesine destek olmak için nöbetçi genel yayın yönetmeni olan gazeteciler hakkında açılan davalardan ilki dün görüldü. Mahkeme ayrı ayrı açılan davaların tek dosyada birleştirilmesine hükmetti.

Özgür Gündem  davaları başladı

Mahkeme kararı ile kapatılan Özgür Gündem gazetesine destek olmak için bir günlük genel yayın yönetmenliği yapan isimler hakkında açılan davanın ilki dün görüldü. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık gazeteciler Ayşe Düzkan ile Hüseyin Akyol hazır bulunurken başka suçtan tutuklu olan sanık İnan Kızılkaya ise tutuklu bulunduğu cezaevinden sesli ve görüntülü sistem ile duruşmaya bağlandı. Gazeteci Ragıp Duran ise duruşmaya katılmadı.
Duruşmada ilk olarak bir günlük genel yayın yönetmenliği yapan isimler hakkında ayrı ayrı açılan davaların birleştirildiği belirtildi. Duruşmada savunma yapan Hüseyin Akyol, Ankara’da ikamet ettiğini ve gazetenin yazı işleri müdürü kontrolünde çıktığını belirterek, “Gazete üzerinde herhangi bir denetimim yok. Beraatimi istiyorum” dedi.
Sanık Ayşe Düzkan ise gazeteye olan baskılar yüzünden bir günlüğüne genel yayın yönetmenliği yaptığını söyleyerek, “Bunun suç teşkil etmediğini düşünüyorum. Beraatimi istiyorum” dedi. Savunmaların ardından ara kararını veren mahkeme duruşmayı erteledi.