Konya Özgüven: "Engeller Birlikte Aşılır"

Özgüven: "Engeller Birlikte Aşılır"

29.11.2016 - 17:25 | Son Güncellenme:

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli’nin engellilerin hayatını kolaylaştıran bir şehir olarak Türkiye ve dünyaya adını duyuracağını söyledi.

Özgüven: Engeller Birlikte Aşılır

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli’nin engellilerin hayatını kolaylaştıran bir şehir olarak Türkiye ve dünyaya adını duyuracağını söyledi.
Başkan Özgüven, Türkiye Beyaz Ay Derneği Ereğli Şubesi tarafından düzenlenen "Aşmak İçin Hareket" projesinin 1. yılı nedeniyle düzenlenen programa katıldı. Başkan Özgüven yaptığı konuşmada, "Geçen yıl hayata geçen projeye ev sahipliği yapmanın onurunu yaşamıştık. Bugün 1 yıl sonra yeniden bir aradayız. Engellilere yönelik ilçemizde güzel çalışmalar gerçekleştiriliyor. Altını çizerek söylemek istiyorum ki, Vefa Demirkıran gibi bir marka ve örnek bir isim var. Geçen yıl bir hedef koymuştuk. Ereğli engellilerin hayatını kolaylaştıran bir şehir olarak Türkiye ve dünyaya adını duyuracaktır. Bu konuda iddialıyız" dedi.
Engelli ve engelsiz bireylerin spor yapma alışkanlığını benimseyerek, birlikte yaşam kültürünü geliştirmeyi hedefleyen proje kapsamında Ereğli’de bin 500 engelli ve engelsiz gencin bir araya geldiğini kaydeden Özgüven, Türkiye genelinde gerçekleştirilen projede en büyük katılımın Ereğli’de sağlandığını ve Türkiye’ye örnek olduğunu vurguladı.
AK Parti Hükümetinin engellilere yönelik uyguladığı politikaları herkesin bildiğini ifade eden Özgüven, "Bu politikaların hayata geçmesinin mimarı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Uygulanan projelerle engelli bireyler artık toplumda belli bir yere sahipler. Geçmişle mukayese edildiğinde engellilerin gün yüzüne çıktığını görüyor ve insanların daha bilinçli hareket ettiklerine şahit oluyoruz" diye konuştu.
Ereğli ölçeğinde yapılacak her projeye yerel yönetim olarak destek vereceklerinin altını çizen Özgüven, "Geçen yıl uluslararası bir seminere (ELMİS 2016), "Aşmak İçin Hareket" projesine Ereğli olarak ev sahipliği yaptık. Bu tür organizasyonları Ereğli’de daha fazla yapmak zorundayız" şeklinde konuştu.
Başkan Özgüven, Belediye Özel Kalem Müdürlüğünde işe başlayan Down Sendromlu Serdar Duman’ın mesai arkadaşı olmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.
(AH-Y)