Malatya ÖZHAN, "BAŞBAKANIMIZ ÇOK GÜZEL MÜJDELERLE GELDİ"

ÖZHAN, "BAŞBAKANIMIZ ÇOK GÜZEL MÜJDELERLE GELDİ"

30.05.2015 - 16:49 | Son Güncellenme:

.

ÖZHAN, BAŞBAKANIMIZ ÇOK GÜZEL MÜJDELERLE GELDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı AK Parti Malatya Milletvekili adayı Taha Özhan, seçim çalışmaları kapsamında Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyareti sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı Malatya mitingini değerlendiren AK Parti Malatya Milletvekili adayı Taha Özhan, “Başbakanımız çok güzel müjdelerle geldi. Özellikle kayısıda yaşanan don olayının ardından yaşanan zayiatın giderilmesi anlamında yeniden toparlanmaya yol açacak destekler verilecek. Kayısıda sadece dondan dolayı görülen zararlarla sınırlı kalınmayacak, ihracatçımıza da ciddi anlamda destek sözü verildi. Bu noktada en sevindirici husus ise desteğin ege bölgesindeki ihracatçıların ardından, Malatya’da da hayata geçiyor olması. Benim umudum çiftçilerimizin bu durumu derli toplu değerlendirmesidir” dedi.
Kayısı dışında bir diğer önemli müjdenin ise bir şifa merkezine dönüşen Malatya’nın entegre sağlık yapılanmasına Onkoloji Hastanesi ile çok daha destek verileceğini belirten AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, “Bu adımla Malatya sağlık alanında ilk onun içerisine girecektir. Böylelikle Malatya sağlık yatırımlarının güçlendiği, sağlık hizmetini ihraç eden, dışarıdan insanların şifa bulmaya geldiği bir şehir haline dönüşecek” diye konuştu.
Özhan, en önemli ve kalıcı başlığın Malatya’ya kazandırılacak ikinci bir üniversite olduğunu kaydederek, “İkinci bir üniversite demek şehrin sınıf atlaması, şehirdeki insan sermayesinin birkaç basamak yukarı çıkması, şehrin ekonomisine katkı, şehrin sosyo - kültürel yapısının çok daha sofistike ve derinlikli hale gelmesi demek. Bu müjdelerden dolayı sevinçli ve mutluyuz. Hem kayısımızla, hem sağlık sektörümüzle hem de eğitim yapımızla Malatya birkaç basamak birden yukarılara doğru tırmanır” diyerek, mitingin her anlamda verimli geçtiğini söyledi.