Gündem Özkök ve Yalman’dan Balyoz’a ikinci tanıklık

Özkök ve Yalman’dan Balyoz’a ikinci tanıklık

10.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman Balyoz davası kapsamında 1 hafta sonra tekrar tanık olarak dinlenecekler.

Özkök ve Yalman’dan Balyoz’a ikinci tanıklık


Balyoz Davası’nda aldıkları mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından bozulan 62 sanığın yargılandığı davanın görülmesine bugün devam edilecek. Duruşmada Balyoz Ana Davası’nda tanık olarak dinlenen eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman ikinci kez tanık sıfatıyla dinlenecek.
İlk celsesi geçtiğimiz haziran ayında görülen davada, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin kararı doğrultusunda 25 sanık hakkında beraat, 62 sanık hakkında ise Anayasa Mahkemesi’nin verdiği “hak ihlali” kararı doğrultusunda değerlendirilmek üzere dosyanın ayrılmasını kararlaştırmıştı. Mahkeme, sanıklardan hayatını kaybeden Halil Yıldız hakkındaki davanın ise düşürülmesine hükmetmişti.
Balyoz Davası’nın Yargıtay tarafından bozulan bölümünü 62 sanık yönünden yeniden gören mahkeme, Özkök ile Yalman’ın “tanık” olarak dinlenmesine karar vermişti. Anayasa Mahkemesi ise, sanıkların Özkök ve Yalman’ın tanık olarak dinlenmesi yönündeki taleplerinin mahkeme tarafından kabul edilmemesini hak ihlali olarak belirlemişti. Mahkeme, 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu’nda gerçekleşecek ikinci oturumunda Özkök ve Yalman’ın tekrar yeminli ifadesine başvuracak.