Siyaset Öztrak: Sizin değil Ayşe Teyze’nin krizi

Öztrak: Sizin değil Ayşe Teyze’nin krizi

18.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı devam ederken basın açıklaması yaptı.

Öztrak: Sizin değil Ayşe Teyze’nin krizi

Öztrak özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

MİLLETİN KRİZİ: Ekonomide tüm göstergeler hızla kötüye gidiyor. Tek adam, ‘bu kriz bizim krizimiz değil’ dedi. Evet, sizin kriziniz değil. Bu kriz, sofrasına iki günde bir kap et yemeği koyamayan 29 milyon vatandaşımızın krizi. Bu kriz aldığı yumurta son bir ay içinde yüzde 20 zamlanan, elektriğe yüzde 18, doğalgaza yüzde 14 daha fazla para ödemek zorunda kalan Ayşe Teyzemizin krizi. Bu kriz sizlerin sırtına çöktüğünüz milletimizin krizi.

ANLAŞMA AÇIKLANSIN: (Katar Emiri’nin hibe ettiği uçak konusunda) Erdoğan, ‘aslında biz bu uçakla ilgilendik’ diyor. Millet krizde inim inim inlerken onlar bir uçan saray almak için gerekli girişimlerde bulunmuş. Katar Emiri de demiş ki, ‘Ben bu uçağı satmam, hibe ederim’. Bu ülkenin Katar’ın hibesine ihtiyacı yok. Türkiye’ye hibe edilen her şeyin mutlaka kaydı olur. Şimdi bu belgelerin saray tarafından kamuoyuna açıklanmasını bekliyoruz.

Haberin Devamı

29 EKİM’E YETİŞMEYECEK: Bir de önümüzde bu uçan sarayın ineceği bir havalaanı meselesi var. Önce bu havaalanının pistlerinin çöktüğünü duyduk, sonra ‘ihalelerde sorunlar var’ dendi. Şimdi orada çalışan emekçiler ayakta. Emekçiler tahta kurusundan şikâyet ediyor. Dayak yiyorlar. Ölen emekçiler var. İnsanca çalışma şartları istiyorlar. Üzerlerine TOMA’larla gidiliyor. Kapıları kırılıyor, gözaltına alınıyorlar. Havalanı açılışı galiba 29 Ekim’e yetişmeyecek, onun için iktidar gerekçe arıyor.

EN YÜKSEK FAİZ ARTIŞI: 24 Haziran’dan önce Erdoğan, ‘siz bu kardeşinize yetkiyi verin faizle nasıl uğraşılacak göreceksiniz’ dedi. Ne oldu? Geldi, AKP iktidarının en yüksek faiz artışını yaptı. Sonra da oy veren vatandaşlar, ‘bu da faizci çıktı’ demesinler diye Merkez Bankası ile kayıkçı kavgası başlattı. Faiz sebep mi sonuç mu? Sebep sizsiniz Sayın Erdoğan. Bu faiz esnafı, tüccarı, vatandaşı batırır, yatırımcıyı bankalara esir eder, ekonomiyi durdurur. Milletin derdine derman olacak tedbirleri bir an önce alın.

SORUMLU TEK ADAM: (İdlib konusunda) Erdoğan diyor ki, ‘herkes parselasyon yapmış bizim öyle bir derdimiz yok’. Erdoğan bu parselasyon olurken size de tapu müdürlüğü yaptırdılar. Şimdi burada oyunu kaybettiğimizi mi söylemek istiyorsunuz? Bizim hâlâ Suriye’de bini aşkın askerimiz vardır. Bunların tırnağına zarar gelirse, tek bir sorumlu biliriz. O da tek adamdır.

Haberin Devamı

KAYIKÇI KAVGASI: (MHP ile Sağlık Bakanlığı arasında, Alaattin Çakıcı’ya verilen sağlık raporu üzerinden yaşanan polemiğe ilişkin) Şu anda ortada olan bu atışmalar, kavgalar, sözler bunlar da bana kayıkçı kavgası gibi geliyor. Bu ortaklık bir şekilde yürüyor.

‘Çadır devleti görüntüsü’

“Bu ülkenin elde kalan son gümüşlerinin devredildiği bir Varlık Fonu var. Erdoğan, önce kendini, sonra damadını atadı buraya. Varlık Fonu’nu birlikte yönetecekler, bu kamu yönetiminde daha önce görülmemiş bir olay. Varlık Fonu’na patron olmayı, milletin derdine derman olmaya tercih etti. Bu görüntü bir çadır devleti görüntüsüdür. Bu ancak Ortadoğu ülkelerinde görülen bir tablodur. Türkiye’nin dünyadaki başarısız devletler ligine düşmesine ramak kalmıştır.”