Çankırı Öztürk: “2019'Da Fiziki Mekan İhtiyacı Olmayan Bir İl Konumuna Geleceğiz"

Öztürk: “2019'Da Fiziki Mekan İhtiyacı Olmayan Bir İl Konumuna Geleceğiz"

19.02.2018 - 18:41 | Son Güncellenme:

.

Öztürk: “2019Da Fiziki Mekan İhtiyacı Olmayan Bir İl Konumuna Geleceğiz

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, "Çankırı’da şu an okullar fiziki anlamda doyuma ulaştı. Bakanlığımızın da hedefidir ikili eğitimin sonlandırılması ve Çankırı’da 2019’da fiziki mekan anlamında ihtiyacı olmayan bir il konumuna geleceğiz" dedi.
Çankırı Şehit Yusuf Çelik Rehberlik ve Araştırma Merkezi AR-GE Biriminde basın mensupları ile bir araya gelen Muammer Öztürk, "Türkiye genelinde yapılan güzel projelerin hepsi Çankırı’da da yapılıyor, sadece metine dökülmemiş. AR-GE Birimimiz bütün okulların öğretmenler odasına girdiler. Projenin nasıl yazılacağını, projenin içeriğinin nasıl olacağını tek tek bütün okullarda anlatıyorlar. Bu aktarma yeterli değil. Her okul birer koordinatör seçti. Her okulumuz birer yenilikçilik ile ilgili proje yapıyorlar. Örneğin Hazım Dağlı İlkokulu İngilizce gazete yaptı. Arkadaşlarımız çok çalıştı. Okullarımızdan gelen bilgiler, koordinasyon biriminde değerlendiriliyor. Tamamı İngilizce olacak şekilde düzeltiliyor. Ve bu gazete İngilizce olarak da seslendirildi. Milli Eğitim Müdürlüğünün sitesinde yayınlanacak. Bu gazetede farklı okullardan haberler olacak. Okullar, öğretmenler, öğrenciler bunu okuyacaklar. Gazetemiz çok güzel olmuş. Düşünenin yüreğine, zihnine, emeğine sağlık” şeklinde konuştu.
Çankırı’da deneme sınavı yapamadıklarını belirten Öztürk, “Veli şikayet ediyor ’deneme sınavı yapılmıyor’ diye. Deneme sınavı için bir komisyon kurulup sınavların hazırlanması, basılması, dağıtılması, okunması, okullar öğrenciler nezdinde sonuçların ortaya çıkarılması gerekiyor. Bu çok ciddi bir yük. Bunu yapmak için ölçme, değerlendirme ve sınav hizmetleri birimi kurmak gerekiyor. Biz bu komisyonu kuruyoruz. 3 arkadaşımız eğitimlerini alıyor. Biz kendi sınav sistemimizi kurup bakanlıktan da soru alabileceğiz. Çankırı’da istenilen her alanda deneme sınavı yapabileceğiz. Sonucunda öğrencilerin durumu, eksiklikler görülecek. Öğretmen arkadaşımıza diyeceğiz ki ’hocam branşınızda sizin okulda eksiklik görülmektedir. Sizden mi, okuldan mı, öğrenciden mi kaynaklanıyor’ diye bunu görebileceğiz. Öğretmenimiz, öğrencimiz, okul idaremiz kendini eksikliğini görerek motiveyi artıracak. Bunu da bu sene tamamlayacağız. Geç kalmadan yapacağız. Bu kazanımı da sağlayacağız.
Çankırı’da iki tane kitap yazılıyor. Müzik ve İngilizce kitapları. Bu kitaplar Türkiye genelinde okutulabilecek kitaplar. Bizim öğretmen arkadaşlarımız yazıyor kitapları. 2 il var biri biziz. Diğer ilin çok önündeyiz. Bitirmek üzereyiz. Bu çok uzun süreç isteyen büyük emekler isteyen bir süreç. 68 okulumuz beyaz bayraklı 25 okulda beslenme dostu okul sertifikası aldı. 9 tane okulunda başvurusu var” diye konuştu.
Basın toplantısı Milli Eğitim Müdürü’nün gazetecilerin sorularını cevaplamasının ardından sona erdi.