Gündem ‘Öztürk ‘beni kurtardın’ diyerek bana sarıldı’

‘Öztürk ‘beni kurtardın’ diyerek bana sarıldı’

02.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Öztürk ‘beni kurtardın’ diyerek bana sarıldı’

FETÖ’nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davada Albay İbrahim Galin tanık olarak ifade verdi.

Haberin Devamı

Galin, Boğaz Köprüsü’nün kapatılması haberlerinin ardından üsse gittiğini, üs komutanı tuğgeneral Hakan Evrim’in emir astsubayı Fatih Aslantaş’ın odasına girdiğini ancak koltuğunda başka birinin bulunduğunu anlattı.

Galin şunları söyledi:

“Bizim emir astsubayı Aslantaş, tedirgin bir beden diliyle kenarda bekliyordu. Makam kapısı açık, makamda Kubilay Selçuk oturuyordu. Fatih’e sordum ‘Ne oluyor?’ diye. Fatih, bir şeyden haberi olmadığını, bir şey sormamamı söyledi. ‘Üs komutanı nerede, bir yemek, bir yatak istiyorlar. Ne oluyor?’ dedim.

En son 143. Filo’da olduğunu duyduğunu ifade etti. Arkamı dönüp çıkacağım esnada at kuyruklu, gözlüklü biri geçti. Karargâhta böyle şeylere alışık değiliz. Çaycı askerlere ‘Bu kim?’ diye sordum. ‘Öğlen geldiler, kameraman mı neymiş, çekim yapacaklarmış, istekleri bitmedi’ diye serzenişte bulundu. Bunun üzerine beklemeyi tercih ettim ve ne olduğunu anlamaya çalışıyordum. Bir müddet sonra o sivil şahıs, daha sonra basından gördüğüm kadarıyla Harun Biniş, bunu net teyit edebilirim.”

Haberin Devamı

‘Ellerimle onu ittim’

Darbe sabahı kimisi üniformalı 50-60 kadar kişiyi silahlarını bırakmış, oturmuş halde gördüğünü, karargâhın önünde Orgeneral Akın Öztürk’e de rastladığını ifade eden Galin, “Akın Öztürk ‘Beni de kurtardın Galin’ deyip bana sarıldı. Ben ellerimle iterek uzak durmak istedim. Hemen yanından ayrılıp karargâha girdim” diye konuştu.

Yazarlar