Muğla ÖZTÜRK: “MUĞLALI, ZENGİN TOPRAKLARIN FAKİR BEKÇİSİ”

ÖZTÜRK: “MUĞLALI, ZENGİN TOPRAKLARIN FAKİR BEKÇİSİ”

28.02.2014 - 15:39 | Son Güncellenme:

.

ÖZTÜRK: “MUĞLALI, ZENGİN TOPRAKLARIN FAKİR BEKÇİSİ”

Yerel seçimler öncesi propaganda sürecini değerlendiren AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, bu süreçte herkesin projeye yönelik siyaset yaptığına dikkat çekerek “Bizim en büyük projemiz, 12 yıldır yapılan Muğla’ya yaptığımız ve halen devam eden yatırımlardır. Bu süreçte dikkat ediyorum diğer siyasi partilerin adayları, özellikle CHP’nin ve adaylarının siyaset dışında bir projesi yok” dedi.
Büyükşehir yasasının getirdiği yönetim şekli ve kazanımlarıyla ilgili hala siyasi partilerin fikir sahibi olmadığını ifade eden Öztürk, büyük şehir yasasının çıkmaması için ayak direten siyasi partilerin ve özellikle CHP’nin şimdi yasanın sağladığı avantaj karşısında ellerini ovuşturduğuna dikkat çekerek, “Yasanın getirdiği avantajları görenler şimdi bu yönetim şeklinin heveslisi oldular. Büyükşehir yasasını Ak Parti çıkardı. Bu yasanın ve bu yasayla gelen tüm kazanımların sahibi AK Parti’dir. Bu yasayla ‘Hizmetin en temel prensibine halkı koyduk’ Büyükşehir yasasıyla gelen yönetim şekliyle biz, bu topraklar için sözümüzü söylemeye hazırlanıyoruz” dedi.
“KÖYLERE HİZMET YAĞACAK”
Ak Parti İl Başkanı Öztürk, yasayla sınırların kaldırıldığını, ilin tamamının bütünleştiğini, hizmetin artık ilin tamamına eşit yansıtılacağını belirtti. Yönetim şekli ve büyük şehir bütçesinin öneminin altını çizen Öztürk, “Kırsal denilen, kaderine terk edilen 396 köyün, yolunu yol gibi, suyunu su gibi, damını dam gibi yapmak için, köyden başlayan köye kadar uzanan bir medeniyet yaratmak gayretindeyiz. Büyükşehir yasasıyla biz; büyükşehir belediye bütçesinin yüzde 10’nunu köylerimize, köylülerimize ayırdık. Bununla yerel kalkınmanın önünü açtık, gelir adaletsizliğine, kırsal, kıyısal ayrımına son verdik. Sınırları kaldırdık, şimdi biriz, birliğiz ve birlikteyiz. Ak Parti olarak biz eşit hizmet hakkını temel hak olarak gördük ve büyükşehir yasasıyla da bunu sağladık. Hizmetin bir lütuf değil, hak olduğunu bu yasayla ve yönetim şekliyle gösterdik” dedi.
“TARIM VE HAYVANCILIK ÜRÜNLERİ MARKALAŞACAK”
Büyükşehir yasasıyla, özellikle kırsal bölgelerde ve tarıma dayalı bölgelerde tarım ve hayvancılık ürünlerinin, markalaşması, paketlenmesi ve pazarlanması yetkisinin büyükşehir belediyesine verildiğini ifade eden Öztürk, “Mart 2014 seçimlerinde halkımızın teveccühüyle seçimi kazandığımızda tarım ve hayvancılık konusunda üretim yapan vatandaşlarımız hiç merak etmesinler. Her türlü ürünlerinin garantisi biziz. Fethiye’de domates, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman’da Narenciye ve nar, Datça’da Badem, Marmaris’te bal, Milas’ta zeytin ve zeytinyağı gibi yerel üretimlerin markalaştırılarak il genelinde yüzlerce alışveriş merkezinde satılmasını, ürünlerin turizme hizmet veren turistik tesislerde tercih edilmesini sağlayarak, vatandaşımızın gelirini arttıracak, kırsalı zenginleştireceğiz” dedi.
“MUĞLA ZENGİN, MUĞLALI FAKİR”
Muğla’nın zengin ama Muğlalının fakir olduğuna dikkat çeken Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, “Muğlalı yıllardır zengin kaynakların, verimli toprakların bekçiliğini yapıyor. Üretim değerlerini yaratamıyor. Büyükşehir yasasıyla biz, verimli toprakların, ürettiğimiz değerlerin sahibi olarak, tedarikçilik yapan değil, imalat yapan, kendi markalarını oluşturan bir Muğla hedefliyoruz” dedi.
Açıklamasında partisinin belediye başkan adaylarını ve belediye meclis üyesi adaylarını da uyaran İl Başkanı Nihat Öztürk, “Ak Parti olarak bizim proje sorunumuz yok. Bizim en büyük projemiz 12 yıldır yapılan Muğla yatırımlarıdır, devam eden yatırımlardır, ihalesi yapılan ya da yapılmak üzere olan yatırımlardır. Bu süreçte halkımız kimin ne koyduğuna, ne kazandırdığına bakmalıdır. Yıllardır yerel iktidarın sahibi olarak kimin ne ürettiği ortadadır. Dikkat edilirse bu gün bizi sadece siyaseten eleştirenlerin, Muğla’ya kazandırdığımız yatırımların hiçbirisini eleştiremediği görülecektir. Ak Partili belediyelerin hizmet anlayışı ortadadır. Kentlerin temel hizmetlerini bile sağlamakta güçlük çekenler, hizmet konusunda bizi eleştiremezler. Onlar bugüne kadar sadece siyaset ürettiler, biz hizmet ürettik. Buradan bir kez daha halkımıza seslenmek istiyorum. CHP’nin ve adaylarının bu topraklar için siyaset dışında hiçbir projesi yok. Hizmet adına söyleyecek sözleri yok. Ne olursa olsun bu süreçte biz Muğla için sözümüzü söylemeye geliyoruz” dedi.