Kayseri ÖZTÜRK’TEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE TAM DESTEK

ÖZTÜRK’TEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE TAM DESTEK

09.12.2015 - 16:03 | Son Güncellenme:

.

ÖZTÜRK’TEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE TAM DESTEK

Yahyalı’da kurulan Kayseri’nin ilk Softbol ve Beyzbol Takımları oyuncuları, kulüplerine verdiğini destekten dolayı Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’e teşekkür ziyaretinde bulundu.
Başkan Esat Öztürk’ün makamında gerçekleşen ziyarete Yahyalı Milli Eğitim Müdür Ahmet Kafalı, Ragbi Federasyonu Temsilcisi Nebi Akkuş, Takım Antrenörü Halit Eldek ve sporcular katıldı.
Ziyarette konuşan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, Kayseri’nin ilk ve tek Softbol ve Beyzbol takımlarının kuruluş aşamasına destek veren ve Ragbi Federasyonunun Antalya Kemer de düzenlenen Softbol ve Beyzbol 2015 Türkiye elemelerine katılmasına katkı sağlayan Başkan Esat Öztürk’e teşekkür etti.
Ragbi Federasyonu Temsilcisi Nebi Akkuş’ta Ragbi Sporuna desteklerinden dolayı Başkan Öztürk’e teşekkür ederek, gecesini gündüzüne katarak Yahyalı’da değişimin adımlarını atan Başkan Esat Öztürk’e minnettar olduklarını ifade etti.
Sporcuların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Esat Öztürk’te , belediye olarak spor kulüplerine her zaman desteğe hazır olduklarını belirterek, Yeni Yahyalı’yı hep birlikte oluşturacaklarını söyledi. Başkan Öztürk; “ Ben sizleri tebrik ediyorum böyle spor dalını seçtiğiniz için. Bize amatör spor kulüplerine yardım etmemiz için kanun bir hak tanınmış. Biz, yeni Yahyalı’yı İnşaalah hep beraber inşa etmiş olacağız. Kaymakamımızla, Belediyemizle, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, diğer daire amirlerimizle, gönüllü kültür teşekkülleriyle, derneklerimizle ve spor camiamızla ilçemizi yeniden yapılandıracağız. Yahyalı, başka bir Yahyalı olma yolunda hızla ilerliyor. Allah yolumuzu açık etsin. Böyle bir spor dalını teşvik ettikleri için Nebi Başkanımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. İlçemizde bildiğiniz gibi Ragbi Federasyonu tarafından Türkiye Turnuvası ve Milli Takım seçmeleri yapıldı. Ragbi Bayan Milli Takımımız burada kamp yaptı. Çocuklarımızı spora özendirmemiz lazım. Biliyorsunuz Milli Sporcu olduğunuz zaman üniversiteye direk geçme şansınız oluyor. Bu çok ciddi bir avantaj. Belediye olarak biz hem ulaşım konusunda hem de malzeme konusunda gerekli desteği spor kulüplerimize vereceğiz. Ben hepinizi tebrik ediyorum. Sporun güzelliğini yaşıyorsun. Spor hem kardeşliği ve sevgiyi ön plana çıkarıyor. Antalya’ya turnuvaya hepiniz gitti. Bu da güzel bir vesile oldu. Peygamber Efendimiz, seyahat ediniz sıhhat bulunuz diyor. Sporunda böyle bir güzelliği var. Ben içinizden şampiyon ve şampiyon adayları görmek istiyorum. Hepiniz finalle kalan, bizi temsil eden kardeşlerimiz olarak görmek istiyorum.” diye konuştu.
Takım Antrenörü Halit Eldek’te Kemer de düzenlenen Beyzbol ve Softbol 2015 Türkiye elemeleri hakkında bilgiler verdi. Halit Eldek, turnuvada Yeşil Yahyalı Softbol Takımı ve Yahyalı Gençlik Beyzbol takımlarıyla Kayseri’yi en iyi şekilde temsil ettiklerini, 44 takımın yer aldığı turnuvada başarılı sonuçlar aldıklarını söyledi. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için spora özendirilmesi gerekli olduğunu söyleyen Halit Eldek, bunun için Yahyalı’da Spor Köyü kurmak istediklerini ifade etti.
Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı ve Ragbi Federasyonu Temsilcisi Nebi Akkuş, amatör spor kulüplerine desteklerinden dolayı Başkan Esat Öztürk’e hediye takdim ettiler.