Geri Dön

Paçanga böreği tarifi - Paçanga böreği nasıl yapılır?

Paçanga böreği tarifi Türk mutfaklarının vazgeçilmez ara sıcakları arasında yer alır. Yapımı oldukça basit ve pratik olmasından dolayı birçok kişinin tercihi olmuştur. Paçanga böreği çay saatlerinde, akşam yemeğinde, iftarda ve sahurda ara sıcak olarak hazırlanır. Paçanga böreği tarifini henüz bilmiyor ve nasıl yapıldığını merak ediyorsanız size vermiş olduğumuz tarife göz atabilirsiniz. İşte paçanga böreği tarifi...

Paçanga böreği tarifi - Paçanga böreği nasıl yapılır?
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Malzemeler:

3 adet yufka
150 gram pastırma
Kaşar peyniri
2 adet domates

Kızartmak için:

Sıvı yağ
Galeta unu
1 adet yumurta

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

1. adım: Yufkaları üst üste koyup 8 eşit parçaya bölün.

2. adım: Pastırmaları ve kaşar peynirini dilimleyin.

3. adım: Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.

4. adım: Her bir yufkanın geniş parçasının içine dilimlenmiş pastırma, kaşar peyniri ve doğranmış domatesleri ekleyin ve sigara böreği gibi sarın.

5. adım: Yufkaları kızgın yağda arkalı önlü kızartarak servis yapın.

Paçanga böreği püf noktası:

Paçanga böreklerini yağlı fırın kâğıdı serilmiş tepsi üzerinde fırında pişirebilir ya da çırpılmış yumurta ve galeta ununa batırdıktan sonra yağda kızartabilirsiniz.

 Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber