Ekonomi Paha biçilemeyen arsalar 15 Ekim’de ihaleye çıkıyor

Paha biçilemeyen arsalar 15 Ekim’de ihaleye çıkıyor

13.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) merakla beklenen arazileri açık artırma ile satışa çıkıyor. İstanbul Bakırköy, Beşiktaş ve Başakşehir’deki 5 arsasının ihalesi 15 Ekim 2018 Pazartesi günü Emlak Konut Genel Müdürlüğü’nde yapılacak.

Paha biçilemeyen arsalar 15 Ekim’de ihaleye çıkıyor

Emlak Konut GYO, açık artırmayla satılacak arsalardan 2 tanesini geçtiğimiz günlerde TOKİ’den satın almıştı. İkitelli ve Beşiktaş’taki arsalar için 387 milyon lira ödenmişti. Jandarma Genel Komutanlığı ile TOKİ arasında imzalanan protokolle daha önce TOKİ’ye devredilen arazi, Beşiktaş Barbaros Bulvarı’ndaki Jandarma Dikimevi’ni kapsıyor. Üzerinde atıl binaların olduğu arsa için imar planı değişiklikleri yapıldı. Emlak Konut tarafından hazırlatılan değerleme raporuna göre Beşiktaş arsasında 17 bin 500 metrekare konut alanı, 12 bin 260 metrekare donatı alanı planlanıyor. Satılabilir alan 35 bin 712 metrekare olarak öngörülürken, toplam inşaat alanı satışa dahil olmayanlarla birlikte 50 bin metrekareyi buluyor.

Haberin Devamı

Daha önce Polis Okulu’ydu

Emlak Konut’un satacağı bir diğer önemli arsa da Bakırköy Şevketiye’de yer alıyor. Söz konusu arsa üzerinde Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi yer alıyor. Emlak Konut bu arsayı daha önce 2 kez arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulü ile satışa çıkarmış ancak arsa satılmamıştı. Söz konusu arsanın 46 bin metrekaresi ticaret ve konut, 7 bin metrekaresi özel eğitim tesisi alanı, 15 bin metrekaresi park olarak planlandı. 68 dönümlük arsa Atatürk Havalimanı’na da komşu. Başakşehir Kayabaşı’nda yer alan diğer 2 arsanın da markalı konut projeleri, millet bahçesi ve kamu yatırımlarına yakın noktada yer aldığı belirtiliyor.