Teknoloji Paint, Windows Store'da yaşamaya devam edecek

Paint, Windows Store'da yaşamaya devam edecek

25.07.2017 - 14:01 | Son Güncellenme:

Teknoloji ve yazılım şirketi Microsoft'un yeni Windows 10  güncellemesiyle 32 yıllık çizim ve grafik programı Paint'i kaldırmayı planladığını sizlere aktarmıştık. Hepimizi üzen bu durumun ardından Microsoft, güzel haberi verdi.

Paint, Windows Storeda yaşamaya devam edecek

MS Paint Windows’tan kalkıyor ama kullanıcılar istediği zaman Paint’i Windows mağazasına giderek indirebilecek. Microsoft’un 3D Genel Müdürü Megan Saunders, "MS Paint’in etrafına nostaljiyle dolu inanılmaz bir destek geldi. Uygulamayı ücretsiz indirmek için tek yapmanız gerekenin Windows Store’a girmek." dedi.

Haberin Devamı

Yeni oluşuma göre Paint hala Windows’un bir parçası olacak, ancak kullanıcılara işletim sistemi ile gelmeyecek. Onun yerine kısa süre önce Windows’a eklenen Paint 3D ile yola devam edilecek.

Kasım 1985'te Windows 1,0 programı ile birlikte kullanıcılara sunulmaya başlayan Paint uygulaması bu yıl içinde yayınlanacak olan Windows 10 Fall Creators Update'te yer almayacak. Yeni güncellemede kaldırılacak ya da kaldırılması planlanan programlar arasında Outlook Express de yer alıyor.